Kepez'e 3 yeni okul

Güncelleme Tarihi:

Kepeze 3 yeni okul
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 11:50

Kepez'e 3 yeni okul

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MİLLİ Eğitim Bakanlığı, Kepez Belediyesi'nin katkılarıyla ilçede 2016 yılı yatırım programına aldığı 11 okuldan 3'ünün yapımına başlandı.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'yü ziyaret ederek ilçedeki okul yatırımları hakkında bilgi verdi. Ziyarete, Emlak ve İstimlâk Müdürü İsmail Serinkaya, İnşaat ve Emlak Şube Müdürlüğü'nden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tevfik Kahveci hazır bulundu. Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 2016 yılında ilçeye okul, pansiyon ve spor salonundan oluşan 14 tane eğitim yatırımı yapacağını aktardı.

Başkan Hakan Tütüncü, bu yatırımlardan Ahatlı Mahallesi'nde 32 derslikli Anadolu Lisesi, Odabaşı Mahallesi'nde 16 derslikli Odabaşı Ortaokulu ve Yeni Doğan Mahallesi'nde 24 derslikli ilkokul binalarının yapımına başlandığını kaydetti. Hakan Tütüncü, Baraj Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölye binası, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde Spor Lisesi'nin spor salonu ve Mahmud Celadeddin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ikmalinin de inşasının devam ettiğini belirtti.

SIRADAKİ OKULLAR

Başkan Tütüncü, ilçeye 24 derslikli İsmail Hakkı Kaya İlkokulu, 16 derslikli Nebi Güney Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 100 öğrenci kapasiteli pansiyon, 6 derslikli Gündoğdu Mahallesi Anaokulu, 32 derslikli Düdenbaşı Mahallesi İmam Hatip Ortaokulu, 32 derslikli Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu, 32 derslikli Fen Lisesi ve 200 kişilik pansiyon, 40 derslikli İmam Hatip Lisesi ve 200 öğrenci pansiyon, 24 derslikli Mesleki ve Teknik Lisesi ile 2 atölye binasının ihale aşamasına geldiğini kaydetti. Başkan Tütüncü, 32 derslikli Fen Lisesi ile 40 derslikli İmam Hatip Lisesi'nin Varsak Şelale Mahallesi'nde 470 dönümlük araziye kurulacak eğitim kampüsünde inşa edileceğini açıkladı.

YAPIMI TAMAMLANAN OKULLAR

Başkan Tütüncü, 2015 yatırımında yer alan 24 derslikli Gülgün Nihat Ömür İlkokulu'nun, 24 derslikli Fevzi Çakmak Mahallesi Ortaokulu'nun, 16 derslikli Spor Lisesi'nin (Fevzi Çakmak Mahallesi), 24 derslikli Özel Eğitim Okulu'nun (Şafak Mahallesi) ve 24 derslikli Çamlıbel Anadolu Lisesi'nin yapımının tamamlandığını ifade etti.

Kepez Belediye Başkanı, yine 2015 yatırımındaki 24 derslikli ve 2 atölye binalı Akdeniz Sanayi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile 24 derslikli Türkiye Odalar ve Birliği Fen Lisesi'nin yapımının sürdüğünü anımsattı.

Başkan Tütüncü, son 7 yılda Kepez'e 40 yeni okul yapıldığını dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!