Kepez'den spor altyapısına destek

Güncelleme Tarihi:

Kepezden spor altyapısına destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2018 13:20

Kepez'den spor altyapısına destek

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediye Başkan Hakan Tütüncü, Antalya Spor Lisesi'nde yaptığı konuşmada, "Profesyonelde çok iddialı değiliz ama spor altyapısına genç yetenekleri kazandırmada çok iddialıyız. 3 bin lisanslı sporcumuz var" dedi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki Antalya Spor Lisesi'ne konuk oldu. Başkan Hakan Tütüncü, okulun konferans salonundaki buluşmada, öğrencilerle sohbet etti, sorularını cevaplandırdı. Başkan Tütüncü, "Gençlerin fikirlerini almak, düşüncelerini öğrenmek ya da şehrin belediye başkanı olarak bana aktaracakları konuları birinci elden dinlemek amacıyla liselerimizi ziyaret ediyorum" dedi. 
Tütüncü, kentin en önemli okullarından birisi olan Antalya Spor Lisesi'nin, Türk gençliği ve Türk sporu için çok önemli bir eğitim kurumu olduğunun altını çizdi. Kepez Belediyesi olarak spora çok önemli destekler verdiklerini kaydeden Başkan Tütüncü, "Marka olmak isterdik ama bizim bölgemiz bakımından bunun zorlukları var. Belediyeler, resmi olarak profesyonel spor kulüplerine kaynak aktaramıyorlar. Dolayısıyla spor kulüplerini besleyen kaynakların gönüllülük esasına göre sponsorlar eliyle temin edilmesi ya da liglerden elde edilecek gelirle karşılanması gerekiyor. İlçe olarak profesyonel spor kulüplerine sponsor bulabilecek kadar ticari bir hacme sahip değiliz" dedi.
3 BİN LİSANSLI SPORCUMUZ VAR'
Kepez Belediyesi olarak sporda farklı bir pratiği geliştirmeye çalıştıklarını anlatan Başkan Tütüncü, "Belediyeler, amatör spor kulüplerini desteklemeli ve amatör spora yatırım yapmalıdır. Belediyeler halka spor yaptırmalıdır. Bugün biz amatörde Türkiye'nin en iyi spor kulüplerinden birisiyiz. 3 binin üzerinde lisanslı sporcumuz var. Her yıl spor altyapısına kazandırmak üzerine 5 binden fazla gencimizle ilgileniyoruz. Okullarımızda, yetenek taraması yapıyoruz. Yetenekli çocukları modern spor tesislerimizde eğitiyoruz" diye konuştu.
SPOR AKADEMİSİ PROJESİ
Kepez'de ilk ve orta kademe okullarında 100 bine yakın öğrenci olduğunu belirten Hakan Tütüncü, bu gençler içinden yetenekli futbolcu, basketbolcu ve voleybolcu çıkarmak için çalıştıklarını kaydetti. 10 branşı olan spor kulübünü çok nitelikli bir spor okuluna dönüştürdüklerine değinen Başkan Tütüncü, "Bu spor okullarını şimdi akademi haline getiriyoruz. Kulübümüzde 150 civarında antrenör çalışıyor.  Profesyonelde çok iddialı değiliz ama spor alt yapısına genç yetenekleri kazandırmada çok iddialıyız.
Yetenek taramasında altyapımıza kazandırdığımız sporcular arasından elbette ki önemli futbolcular, basketbolcular ve voleybolcular çıkacak. Bunu zaman içerisinde göreceğiz" dedi.
'ALTYAPIDA YETİŞEN SPORCULARIMIZ A TAKIMLARDA OYNUYOR'
Her yıl 5 binden fazla çocuğu spor altyapısına aktarmak için çeşitli programlar yaptıklarına değinen Başkan Tütüncü, "Profesyonel liglerde mücadele eden voleybol, basketbol ve futbol takımlarımız da var.  Bu takımlarımızı, gençlerimizin önünü açması bakımından lokomotif olarak görüyoruz. Altyapıda eğitim verdiğimiz gençlerimizi A takımlarımızda oynatmaya başladık. 9 yıl önce Kepez'de bayan voleybol takımı yoktu. Bayan voleybol takımını kurduk. Şu an çeşitli yaş gruplarındaki bayan voleybol takımlarımızda 400'den fazla oyuncu yer alıyor. Voleybol A takımımızın tamamı bizim yetiştirdiğimiz oyunculardan kurulu bir takım olacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!