Kemer'de Süperiletkenlik ve Manyetizma Konferansı

Güncelleme Tarihi:

Kemerde Süperiletkenlik ve Manyetizma Konferansı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2018 17:56

Kemer'de Süperiletkenlik ve Manyetizma Konferansı

Haberin Devamı

 

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA) - ANTALYA'nın Kemer ilçesinde düzenlenen 6'ncı Uluslararası Süperiletkenlik ve Manyetizma Konferansı başladı.

2008 yılından bu yana 2 yılda bir düzenlenen Uluslararası Süperiletkenlik ve Manyetizma Konferansı'nın 6'ncısı Kemer'e bağlı Beldibi Mahallesi'ndeki bir otelde başladı. 60 ülkeden 1000 bilim insanının katıldığı konferans, 4 Mayıs'ta sona erecek.

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi ve Konferans Başkanı Prof. Dr. Ali Gençer, "Süperiletkenliğin keşfinden bugüne kadar pratik uygulamalarda kullanılmasının dünyada birçok bilim insanı, mühendis ve teknologların önemli ilgi alanı haline geldi. Bu konferansta da bu alanda araştırma yapanlar bir araya geldi" dedi.

Bilim ve teknolojideki gelişmelerin hayatın her alanına etki ettiğini vurgulayan Gençer, "Hızlı kalkınan bir ülke olarak, dünyadaki bilim ve teknolojide olan gelişmeleri de yakından takip edebilmemize yarar sağlayacak bu konferans, en azından süperiletkenlik ve manyetizma alanında fizik, kimya, malzeme ve ilgili mühendislik alanlarında bilim ve teknolojik bilimsel işbirliği imkanlarını hem İslam coğrafyasından hem de gelişmiş ülkelerden gelen ülke temsilcileri arasında mümkün hale getirebilmektedir. Gelişen ve hızla büyüyen Türk ekonomisinin enerjiye olan ihtiyacı giderek artırmaktadır. Bu da doğrudan elektrik enerjisinin kullanımını yaygınlaştıracak ve elektrik şebekesindeki kesilmelere sebep olacaktır. Bu bakımdan enerji kaynaklarının çeşitliliğindeki artışlar, yeni teknolojilerin geliştirilmesi ve kullanımının yaygınlaştırması beklenmektedir. Bu bakımdan süperiletkenliğin, son zamanlarda giderek yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik şebekesine katılımında önemli avantajlar sunması beklenmektedir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!