Kemer Ankara'da tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Kemer Ankarada tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2018 17:30

Kemer Ankara'da tanıtıldı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEMER Belediyesi, KETAV ve KETOB'un başlattığı tanıtım çalışması kapsamında Ankara'da 3 gün boyunca Kemer ilçesi tanıtıldı. Belediye Başkanı Mustafa Gül, "İl il dolaşarak ilçemizi tanıtıyoruz. Bu sezondan çok umutluyuz" dedi.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül öncülüğünde ilçeye gelen yerli turist sayısını artırmak için başlatılan çalışmalar sürüyor. Kemer Belediyesi, Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) ve Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) yöneticilerinden oluşan heyet; geçen yıl aralık ayında İzmir, Adana, Gaziantep, Hatay ve Mersin'e giderek tanıtım yapmıştı. Bu yılın ilk gezisi ise Ankara'ya gerçekleştirildi.

50 ACENTE İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, KETOB Başkanı Şener Gürler ve KETOB yönetim kurulu üyesi Levent Kılıçoğlu'dan oluşan heyet, Ankara'da 3 gün süren tanıtım çalışması yaptı. 50 seyahat acentesini ziyaret eden heyet, Kemer'deki tesislerin kalitesini, ilçenin doğal güzelliklerini, zengin tarihini ve insanların misafirperverliğini anlattı.

BELEDİYELERE VE CHP'YE ZİYARET

Başkan Mustafa Gül; oğlu İsmail Gül ve Kemerli turizmcilerle birlikte Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'i, Yeni Mahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ı ve CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin'i ziyaret ederek görüşmelerde bulundu. Kemer tanıtım heyeti, gezinin finalinde ise Ankara'da faaliyet gösteren 700 seyahat acentesi yetkilisi ile yemekte bir araya geldi.

'KEMER YERLİ TURİSTTE BİRİNCİ'

Ziyaretlerinin çok verimli geçtiğini kaydeden Başkan Mustafa Gül, "2014 yılında 1 milyon 100 bin Rus turist geldi. Ancak 2016 yılında Rusya ile büyük bir sıkıntı yaşadık. Rus turistin gelmemesinden doğan sıkıntıyı yerli turistle aşmak için çalışmalara başladık. Şehir şehir dolaşarak seyahat acentelerini ziyaret ediyoruz. 2012 yılından önce Kemer'e gelen toplam turistlerin içindeki yerli turist oranı yüzde 5'ti. Yaptığımız çalışmalarla 2016 yılında 650 bin civarında yerli turistin ilçemize gelmesini sağladık. Kemer'imizi Türkiye'de en çok yerli turist çeken ilçe haline getirdik. Bu sezondan da çok umutluyuz" diye konuştu

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!