Kazakistan heyetine Antalya tanıtımı

Güncelleme Tarihi:

Kazakistan heyetine Antalya tanıtımı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2016 14:45

Kazakistan heyetine Antalya tanıtımı

Haberin Devamı

 

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA) - BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) öncülüğünde yürütülen proje kapsamında, Kazakistan'dan gelen heyete Antalya tanıtımı yapıldı.

BAKA, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ve Türk Hava Yolları'nın (THY), Kazakistan Ankara Büyükelçiliği ve Antalya Konsolosluğu işbirliğinde düzenlediği toplantı Kemer'e bağlı Beldibi Mahallesi'ndeki Crystal Nirvana Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıya, Antalya Valisi Muammer Türker, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, Antalya Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Kazakistanlı gazeteci ve yayın kuruluşu sahipleri ile BAKA yetkilileri katıldı.

Toplantı sonrası gazetecilere açıklama yapan Vali Muammer Türker, Kazakistan ile olan ilişkilerin geliştirilmesi açısından BAKA tarafından bir toplantı yapıldığını belirterek, Kazakistan ile Antalya arasındaki ilişkilerin çok yoğun olduğunu söyledi. Kazakistan ile olan ilişkileri sadece turistik olarak düşünmemek gerektiğini aktaran Vali Türker, Antalya'nın sunduğu imkanların Kazakistan'ın kültürü ve yaklaşımına uygun olduğunu kaydetti. Antalya'ya daha fazla Kazak misafir beklediklerini anlatan Vali Türker, "Antalya'da üretilen yaş sebze ve meyvenin Kazakistan'a ulaşması açısından yeni çalışmalar yapmanın peşindeyiz. Önemli altyapı projelerine ihtiyaç var. Şu anda yapılmakta olan demiryolu projeleri var. Aynı zamanda havayolunun etkin kullanılması bakımından da Türk Hava Yolları'nın kargo şirketi yeni açılımlar yapma ihtiyacı duyuyor" dedi.

Kazakistan Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev de amaçlarının Kazakistan ile Antalya arasındaki ilişkileri çeşitli alanlarda daha da artırmak olduğunu belirtti. Geçen sene Kazakistan'dan Antalya'ya 500 bin turistin geldiğini vurgulayan Büyükelçi Tüymebayev, ilişkilerin sadece turizm alanında değil sağlık, sanayi ve tarım alanlarında da geliştirilmesi için çalıştıklarını, tarım ve sanayi alanlarında anlaşmalar imzalandığını kaydetti.

Toplantı sonrası Büyükelçi Tüymebayev ile Vali Türker, birbirlerine çeşitli hediyeler verdi. Ayrıca Kazakistan basın temsilcileri Vali Muammer Türker'e 'Şapan' adı verilen Kazak yerel kıyafeti hediye etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!