Kaymakamdan günde üç toplantı

Güncelleme Tarihi:

Kaymakamdan günde üç toplantı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2017 10:11

 Kaymakamdan günde üç toplantı

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - DEMRE Kaymakamı Murat Uz, Kapaklı, Çevreli ve Üçağız mahallelerinde vatandaşla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Demre Kaymakamı Murat Uz, aralık ayında başlattığı mahalle toplantılarına sırasıyla Kapaklı, Çevreli ve Üçağız mahallelerinde devam etti. Jandarma Komutanı Üsteğmen Görkem Güncan, Belediye Başkanı Süleyman Topcu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı toplantılarda Kaymakam Uz, muhtarlar ve vatandaşı dinledi. Üç mahallede ayrı yapılan toplantılarda Kaymakam Uz önce vatandaşa söz vererek sorunları ardından da ilgili kurum amirinin çözüm önerilerini dinledi. Kurum temsilcileri mahallelerde yapılan çalışmaları ve yatırımları anlattı.

Toplantılarda Kaymakam Murat Uz, şunları söyledi:

"Kapaklı Mahalle'mizin çok önemli iki sorunu var. Bunlardan biri mahalleyi denize bağlayacak yol. Diğeri de Kapaklı Mahalle merkezini tarihi Hoyran'a bağlayacak yol. Bu iki konuda ilgili makamlarla gerekli girişimleri ve çalışmayı yapacağız. Çevreli Mahallesi halkına bugün bir müjde veriyorum. Çevreli Mahallesi'ni su taşkınlarından koruyacak olan tünel projesi 15 gün sonra ihaleye çıkacak. Bu yapım ihalesi. Burada en çok sorunu olan mahallemiz Üçağız. Maalesef Üçağız Mahallesi Koruma Amaçlı İmar Planı henüz tamamlanmadı. Bu konudaki takibimiz devam ediyor. Üçağız Mahallesi'ne bağlı Kaleköy yani Simena Antik Kenti'nin yüzer iskele sorunu var. Üçağız Mahallesi ve Kaleköy Birinci Derecede Tarihi ve Doğal SİT alanı, Özel Çevre Korumu Bölgesi. Yalnız Türkiye için değil dünya için önemli bir bölge. Bu bölgeyi hep birlikte koruyacağız. Ancak yapılacak restorasyon çalışmalarında izin almanız gerekir. İskele konusunda devam eden çalışmalar var. Bu konuyu takip ediyoruz. Bu konuda müze müdürümüzle mutlaka iletişe geçin. İzinsiz onarım ve restorasyon yapmayın. Bu denizi, doğayı koruyun. Burası hepinizin geleceği."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!