Kaymakam Tanrıkulu uyardı

Güncelleme Tarihi:

Kaymakam Tanrıkulu uyardı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2016 11:22

Kaymakam Tanrıkulu uyardı

Haberin Devamı

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - KORKUTELİ Kaymakamı Erol Tanrıkulu, düğün, nişan ve asker uğurlaması gibi törenlerde havaya rastgele ateş açılması ve havai fişek atılmasının önüne geçilmesi gerektiğini belirterek, halkı uyardı.
Kaymakam Erol Tanrıkulu, bir süre önce Muhtarlar Dernek Başkanı Ahmet Uysal'ın düğün veya asker uğurlaması sonrası aracının arka camına isabet eden kurşunun zarara neden olduğunu belirterek, düğün veya asker uğurlamasında havaya ateş açılmasının kültürümüzde yer almadığını vurguladı. Bu olayın gerçekleşmesinin insanların can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü ve huzuru bozduğunu kaydeden Tanrıkulu, silah ya da havai fişek atılmasının sadece emniyet tedbirleriyle çözülemeyeceğini, bunun toplumsal sorumluluk çerçevesinde her vatandaşın katkısıyla sonlandırılabileceğine işaret etti.
'HERKESE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR'
Bu tür olayların tasvip edilmediğini anlatan Tanrıkulu, şöyle dedi:
"Bu sorunu el birliğiyle güç birliğiyle çözeceğiz. Burada herkese büyük görevler düşüyor. O kör kurşun muhtarın kendisine isabet etse bunun sorumlusu kim olurdu? Burada herkesin vereceği destek çok çok önemli. Bizim kültürümüzde havaya ateş etmek diye bir şey yok. Bu olayın kültür diye savunulması çok yanlış. Bu dinen de yanlış bir şey. Dinen, düğünlerde havaya ateş ettiğiniz zaman birinin canına kastederseniz kasten adam öldürmeyle aynı şeydir. Bunu bile bile bu riski almak çılgınlık olsa gerek."
'MASUM İNSANLAR ZARAR GÖRÜYOR'
Son dönemde bu işin çığırından çıktığını kaydeden Tanrıkulu, defalarca uyarma, bilgilendirme yapma, düğün sahibiyle görüşme, pankart asma ve Güvenli Düğün Projesi'ne rağmen uyarıların dikkate alınmadığına vurgu yapan Tanrıkulu, "Bunun geri dönüşü yok. Yarın çocuğunuzun başına bir iş geldiği zaman 'eyvah' demek bir işe yaramaz. Bu insani olarak da, hukuken de, dinen de, ahlaken de yanlış bir şey. Bir insanın canına kastetmek kadar kötü bir şey olabilir mi? Masum insanlar zarar görüyor. Bu konunun ayrı bir boyutu daha var. Emniyet ve asayişten sorumlu güvenlik güçlerimiz bir yerde sıkıntılı durumla karşılaşsa askerimize, polisimize bir saldırı olsa, insanlar bu silah seslerine aşina olduğundan kimsenin haberi olmaz. 'Düğündür' der geçer herkes. Bunun ne kadar riskli olduğunu biliyor musunuz? Bu sizin de başınıza gelebilir. Bu çok riskli bir şey. Bu konuda vicdani sorumluluk hissediyorum. Bu işi çözelim. Artık ortak bir irade ortaya koymanın zamanı geldi" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!