Kaş'ta Turizm Haftası şölen gibi kutlanacak

Güncelleme Tarihi:

Kaşta Turizm Haftası şölen gibi kutlanacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 11:47

Kaş'ta Turizm Haftası şölen gibi kutlanacak

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde Turizm Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Kaş'ta bu yıl 40'ıncı Turizm Haftası etkinlikleri 15- 22 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Kaymakamlık ve belediyenin ortaklaşa düzenlediği etkinlikler turizm yürüyüşü ile başlayacak. Kaş Denizciler Derneği tarafından denize ilk teknenin indirileceği etkinliklerde, yöresel el sanatları ve yöresel ürünler stantları açılacak. Aynı gün Kaş Kültürevi'nde 1974 yılından bu yana Kaş'ı ziyaret eden Alman Rita Schumann'ın çektiği fotoğraflardan oluşan 'Dün ve Bugün Kaş' adlı fotoğraf sergisi açılacak. Keşkek dövülüp, konuklara ikram edilecek etkinliklerde, sipsi, cura ve bağlama sanatçıları da konser verecek.

16 Nisan'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Patara Suyolu Yürüyüşü yapılacak. Yürüyüşte, Yörük göçü canlandırılacak. Mahalli sanatçılar konser verecek. Likya Patara Yörükleri ekibi de bir gösteri yapacak. 17 Nisan'da Bezirgan Mahallesi ziyaret edilecek ve buradaki anıt tahıl ambarları ve anıt çınar ağaçları gezilecek. Bezirgan Mahallesi'nden Kalkan Yat Limanı'na kadar sürecek olan Likya Yolu Yürüyüşü yapılacak. Turizm Haftası kutlama etkinlikleri 18 Nisan'da Xanthos Antik Kenti Kazı Başkanı Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Burhan Varkıvanç'ın vereceği konferansla sona erecek.

Turizm Haftası kutlama etkinlikleri ile ilgili Kaymakam Bilgihan Bayar, "Kaş Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının ortak katkısı ile hazırlanan program Kaş'ın farklı bölgelerinde düzenlenecek. Yapılacak etkinliklerde Kaş'ın kültürü, geçmişten günümüze yaşam biçimi, yöresel ürünleri, el sanatları ön plana çıkarıldı. Amacımız yöresel kültürümüzü ön plana çıkararak, Kaş'ımızı tanıtmak, katılımcılara hoşça vakit geçirtmek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!