Kaş Kent Konseyi yaylada toplandı

Güncelleme Tarihi:

Kaş Kent Konseyi yaylada toplandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2017 10:34

Kaş Kent Konseyi yaylada toplandı

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş İlçesi Kent Konseyi, Ağustos ayı toplantısını Gömbe Yaylası'nda yaptı.

Kaş Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gökçe'nin başkanlık ettiği toplantıya, Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Esnaf Odası Başkanı Ali Çalışkan, Kaş Ulaştırma Hizmetleri Odası Başkanı Mustafa Demirtepe, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ramazan Çetin, Kaş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gökhan Göktaş, Kaş Turizm Bürosu Sorumlusu Mustafa Aydın, Kaş Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyeleri Bayram Karagül ve Neriman Ünal katıldı.

İsmail Gökçe, bu ayki olağan toplantıyı Türkiye'nin en güzel yaylalarından biri olan Gömbe Yaylası'nda yaptıklarını belirterek, "Arkadaşlarımızın Kaş'ın sorunları hakkındaki görüşlerini dinleyeceğiz. Alacağımız kararları, ilgili makamlara ileterek, çözüm konusunda takipçisi olacağız" dedi.

Toplantıda, Kaş İlçe sınırları içinde faaliyet gösteren taş, mermer ve kum ocakları ile açılması planlanan yeni ocakların yol açtığı zararlar, bu ocakların süreleri, kapatıldıktan sonra alanın eski haline getirilmesi konusunda gerekli çalışma yapılması, ilgili kurumlardan bilgi alınmasına karar verildi. Kalkan, Yeşilköy, Ova, Kınık, Patara ve Gömbe mahallelerine özellikle turizm ve eğitim döneminde toplu taşımacılığın belediye tarafından başlatılması için gerekli girişimlerde bulunulmasına karar verildi.

D-400 karayolu üzerindeki Akçagerme, Gökseki, Patara, Ova ve Kınık giriş ve çıkışlarında trafik işaretleri ve ışıklarının kurulması konusunda gerekli girişimlerin yapılmasına, Kaş Yeni Otogarı'nın hizmete girmesinin ardından, Antalya, Fethiye, İstanbul, Ankara ve İzmir otobüslerinin şehir içine yakın noktalardan yolcu alabilmesi için cep istasyonlar oluşturma talebinin belediyeye iletilmesine karar verildi.

Seyret Çakılı Plajı'nın ihalesinin iptal edilerek, halk plajına dönüştürülmesi için belediye nezdinde çalışma yapılmasına, deniz itfaiye birimi kurulması konusunda gerekli girişimlerin yapılmasına karar verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!