Kaş Belediye Meclisi toplandı

Güncelleme Tarihi:

Kaş Belediye Meclisi toplandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 12:22

Kaş Belediye Meclisi toplandı

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - KAŞ Belediyesi'nin kasım ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Kaş Belediyesi'nin kasım ayı meclis toplantısı yapıldı. Başkan Halil Koacer'in yönettiği oturuma 25 meclis üyesinden 23'ü katıldı. Gündem öncesi konuşan Başkan Kocaer, "Yaz sezonu bölgemiz, ülkemiz için sıkıntılı geçti. 15 Temmuz darbe kalkışması, ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Cerablus'ta ÖSO'ya destek için başlattığı operasyonun ve Musul operasyonunun bölgedeki karmaşıklığı gidermesini diliyorum. Bölge güvenli hale gelirse, Suriyeliler ülkesine dönecek. Türkiye çok önemli bir sıkıntıdan kurtulacaktır" dedi.

Gündeme geçilmeden söz alan CHP ve MHP grup sözcüleri Başkan Kocaer'e sorular yöneltti. MHP grup sözcüsü Hasan Nusret Baysal, Fulya Özdemir'in öldürülmesi olayını hatırlattı. Katil zanlısının Kaş'ta bir otelde çalıştığını aktaran Baysal, "Bu kişi sabıkalı. Hapisten kaçmış. Bunu çalıştıran otelcinin Kaş'a verdiği zararı kim ödeyecek? Adam otelde sigortasız ve kayıtsız çalışıyor. Bu otelci tüm Kaş'ta yatırım yapan turizmcilere zarar verdi. Bunun için gelecek sezonda gerekli önlemler alınmalı. Kınık Yaş Sebze ve Meyve Hali'nde yangın oldu. Muğla Büyükşehir Belediyesi yangına Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden önce geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Birimi, Kaş'a bağlı Kınık- Ova- Yeşilköy bölgesinde mutlaka bir birim oluşturmalı. Burada en az iki yangın söndürme aracı konuşlandırılmalı. Kalkan'da ASAT Genel Müdürlüğü'nün yağmur suyu tahliye projesi vardı. Kış geldi ortada bir şey yok" diye konuştu.

CHP grup sözcüsü Halil Arıkan da "2014 yılında Kaş'a bağlı Kınık Mahallesi'nde, bölge yaş sebze ve meyve hali yapımım için Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yer tahsisi yaptık. Yıl 2016 ortada bir şey yok. Ne yapıldı, ne yapılacak?" dedi.

Yöneltilen sorulara yanıt veren Başkan Kocaer, şöyle dedi:

"Bize gelen gayriresmi bilgi, Fulya Özdemir'in katilinin sahte kimlikle çalıştığı yönünde. Konu adliyede. Bu konuda bir şey söylemem uygun olmaz. Ama bu cinayeti bir kez saha lanetliyorum. Kaş'ın imajını zarar verdiği kesin. Bu konuyu bizde takip ediyoruz. İtfaiye konusunu yetkilerle ileteceğim."

Daha sonra gündeme geçildi. Mülkiyeti Kaş Belediyesi'ne ait olan merkezdeki dükkanın, arşiv binası olarak kullanılmak üzere 5 yıllığına ASAT Genel Müdürlüğü'ne tahsisi oy çokluğuyla kabul edildi. 2016 yılı Kaş Belediyesi İmar Müdürlüğü bütçesinden, 745 bin liranın Emlak ve İstimlak Müdürlüğü ile Özel Kalem Müdürlüğü'ne aktarılmasına oy çokluğuyla karar verildi. Kaş İlçesi'ne bağlı Gökçeyazı Mahallesi ve mezarlığının 6.5 kilometre uzunluğundaki yolunun Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yaptırılması konusunda Başkan Halil Kocaer'e protokol yetkisi verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi. Dilek ve temennilerin ardından meclis oturumu sona erdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!