KARAR VAR YIKIM YOK

Güncelleme Tarihi:

KARAR VAR YIKIM YOK
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2020 08:33

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, Kaş’ın 3’üncü derece doğal sit alanı olan Hidayet Koyu’ndaki kaçak otel ve plaj tesisleri hakkında yıkım kararı aldı.

Haberin Devamı

ANTALYA’nın Kaş ilçesinin cennet köşelerinden Çukurbağ Yarımadası’ndaki 3’üncü derece doğal sit alanında bulunan Hidayet Koyu’nda 5 yıl önce yapılan kaçak otel ve plaj tesisleri hakkında Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu yıkım kararı aldı. Doğal sit alanına kurulan butik otel, restoran ve plaj işletmesinin sahipleri hakkında idari işlem yapılmasını da isteyen komisyonun 20 Ağustos tarihli bu kararının üzerinden iki aydan fazla geçmesine rağmen yıkım gerçekleşmedi. Yıkımın ne zaman yapılacağına ilişkin bir bilgi olmadığını söyleyen Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Munise Büyükkaplan Ozan, “Koyun üzerindeki kaçak tesis işletilmeye devam ediliyor. Kararın uygulanmasını bekliyoruz” dedi.

KARAR VAR YIKIM YOK

KAŞ DERNEĞİNDEN BAŞVURU
Kovid – 19 salgını döneminde Hidayet Koyu’yla ilgili dava açtıklarını belirten Ozan, “Söz konusu alanda 2015’ten beri yıkım kararı var. Ama eski belediye yönetimi, ‘Yıkacak alet yok, ihaleye açtık’ gibi bahanelerle yıkımı erteledi. Tesis yönetimi bu süreçte ikinci koyu işgal etti, yeni yerler yaparak işgal ettiği alanı genişletti. Yasal olmamasına rağmen tesis çok büyüdü. Biz bu alanın yıkılması talebiyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) de başvurduk ve dilekçemizde yıkım kararının yerine getirilmediğini aktardık” diye konuştu.

Haberin Devamı

İKİ AYDIR UYGULANMIYOR
Haziran ayı başında Antalya Cumhuriyet Savcılığı’na konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren Munise Büyükkaplan Ozan, “Açtığımız davadan yaklaşık 1 ay sonra Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Hidayet Koyu üzerine kurulu tesisin yıkılması yönünde karar çıkardı. Bu karardan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da suç duyurusunda bulundu. Yaklaşık 2 ay önce de Hidayet Koyu üzerindeki tesisin yıkılması ve işletme yönetimi hakkında idari işlem yapılması yönünde ikinci kez karar çıktı. Kararda, Kaş Belediyesi’nin izinsiz uygulamaları kaldırması ve komisyona bilgi vermesi hükmü yer alıyor. Fakat henüz bir uygulama yok. Resmi kararın uygulanmasını bekliyoruz” şeklinde bilgi verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!