Kamçı etkisi yarattı

Güncelleme Tarihi:

Kamçı etkisi yarattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 11:28

Antalya, pazar günü oynanacak Beşiktaş maçına kilitlendi. ‘Hürriyet Futbol Konseyi’ Ramon Motta’nın eksikliğini değerlendirerek, Akhisar ve Galatasaray yenilgisinin ardından Rize’deki maçın takımda kamçı etkisi yarattığı vurgusunu yaptı. Konsey, Beşiktaş maçı için taraftara destek çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Sorular -----------

1: Ramon Motta’nın rahatsızlığı nedeniyle ülkesine dönmesi ve Antalyaspor’da oynayamayacak olması takımı nasıl etkiler? Motta’nın açığı nasıl kapatılır?

2: Rizespor maçında genç oyuncu Yusuf’un performansını nasıl buldunuz? Sizce diğerleri için iyi bir örnek mi?

3: Takımın deplasman uçağında seyirciyle yolculuk etmesinin alınan sonuçlara bir etkisi var mıdır?

4: Maç bileti ücretinin Beşiktaş karşılaşmasıyla düşürülmesi sizce geç olmadı mı?

 

Sancar Biçikçi

GENÇLER MOTTA’YI ARATMAYACAKLAR
Bunca yıldır futbolun içindeyim; böyle bir durumla karşılaşmadım. Bu durum ilk yarı sonunda çıksaydı belki yerine bir takviye ile halledilebilirdi. Bu dakikadan sonra Motta’yı unutup alternatif oyuncuların motivasyonu daha doğru olacaktır. Son maçtaki performansıyla genç Yusuf ve tecrübeli Sakıp bu mevkide Motta’yı aratmayacaklardır.

Haberin Devamı

DAHA ÇOK GENCE ŞANS VERİLMELİ

Rıza Çalımbay’la başlayan çıkışta orta sahada iyi işler yapan Zeki’den sonra altyapıdan yetişen Yusuf’un da takıma kazandırılması Antalyaspor geleceği açısından çok önemli. Özellikle bu hafta A kadroya hazırlayan Aşkın hocayı ayrı olarak kutluyorum. Bildiğim kadarıyla U21 takımında birkaç oyuncu daha A kadroya hazır hale getirilmeye çalışılıyor. Zeki, Yusuf altyapıdaki oyuncuların umuda yolculuklarında güzel örnek olacaklarını düşünüyorum. Rıza hocanın olması genç oyuncular için şans, bunu değerlendirmeleri tavsiyem.

POZİTİF ETKİ YARATTI 

Özellikle bu deplasmanda görüldüğü gibi taraftarların takımı motive etmesi açısından son derece pozitif sonuçları olduğu kanaatindeyim. Takım oyuncuların seyirciyle bütünleşmesinin başka platformlarda da devam etmesi gerekir. Futbolcu ile taraftarı ayrı düşünmek yanlış olur. Fakat bunu bir ölçü dahilinde düşünmek gerekir. 

ARTIK TARAFTARIN MAZERETİ KALMADI

Daha önce bu gibi maçlarda alınması gereken bir karardı. Hatanın neresinden dönersen kârdır. Taraftarın stadı doldurması açısından bu hafta daha farklı olacak. Artık taraftarın mazereti kalmadı. Antalya’da yaşayan her kim olursa olsun ilk takımı Antalyaspor olması doğru olanı. Centilmence geçeceğini temenni ettiğim maçın sonucunun 2-1 lehimize olacağını tahmin ediyorum.

Haberin Devamı

Ümit Turmuş

RAMON MOTTA DÖNMEYİNCE
Sezon başı sol bekte Motta-Sakıp-Gökhan ve Birkan vardı. Gökhan’la yollar ayrıldı. Birkan Tuzlaspor’a kiralık verildi. Ramon Motta’nın ülkesinden dönmeyişi ise Sakıp ya da altyapıdan bir oyuncu seçenekleri bıraktı bize. 

ÖZEL MAÇLARA İHTİYAÇ VAR 
Rıza Çalımbay şans verdiği 1996 doğumlu Yusuf görevini başarılı bir şekilde yerine getirdi. İlk resmi maçında rahatlığı ve kritik müdahaleleriyle güven verdi. Genç oyuncuları kazanmak için pilot takımlara ve özel maçlara ihtiyaç var. Gençler sadece antrenman ve U21 maçlarıyla ağabeylerinin seviyesini yakalayamaz. Geçen ziyaretimizde Rıza hoca bir Belarus takımıyla bağlanan maça Türkiye Futol Federasyonu’nun (TFF) müsaade etmemesinden yakındı. Üstelik takımları Türkiye’ye getirmekte zorlandığımız bir dönemde (özel maç yasağı) anlaşılır gibi değil.  

Haberin Devamı


GERÇEKTEN YIKICI OLURDU
Zannetmiyorum. Büyük ve hedefli takımlar üst üste 2 maç kaybedemez. Kaybederlerse hedeflerinden uzaklaşır. Gazı kaçmış gazoz gibi olurlar. Galatasaray maçı ve Akhisar Belediye maçındaki görüntümüzle kaybedilseydi bizim için gerçekten yıkıcı olurdu. Bu maç son dakikada kaybedilerek mağdur ve şansız görüntüyle Rizespor maçını kazanmamızı sağlayan kamçılama etkisi yarattı. Esas etki bence buydu.

BU TARTIŞMA HİÇ BİTMİYOR 
Bu tamamen yönetimin takdiridir. Bu iş ülkemizde bir türlü oturmuyor. İngiltere’de kulüpler hangi maça hangi ücret alınacağını sezon başı federasyona bildirmek zorunda ve bunun dışına çıkamaz. Bizde ise her maç bilet fiyatı tartışıyoruz. 

Haberin Devamı

Alper Beyaz

GENÇLER İÇİN BULUNMAZ FIRSAT
Bu olayı ilk duyduğumda oldukça garip geldi. Ama her şeyden önemlisi sağlık. Yaşanan bu duruma yönetim ve Rıza Çalımbay hazırlıksız yakalandı. Ve sonuçta ne olursa olsun; Motta’nın yeri birden boş kaldı. Rıza Çalımbay, duruma elinden geldiğince müdahale etti ve yerini genç ekipten oyuncularla doldurmaya çalıştı.  

GELECEK İÇİN UMUT VERİYOR
Genç Yusuf, Rıza Çalımbay’ın beklentilerini şu an için en üst seviyede karşılayacak gibi duruyor. Aslında bu durum iyi de oldu diyebilirim. Genç yetenekler, A takımı için yürüyebilecekleri bir basamak buldu. Ancak, hep dediğim gibi illa ki Ramon Motta gibi bir durum yaşanmadan bu gençlerin önü açılmalıydı. Maalesef birçok olay, zor duruma düşmeden önlem alınmıyor. Kulüp Başkanı Ali Şafak Öztürk’ün takıma altyapıdan genç yetenekleri kazandıracak olması ve bu konuda kararlı duruşu gelecek için umut veriyor. 

Haberin Devamı

BİRÇOK TAKIMA ÖRNEK OLMALI
Takımın Rize deplasmanına taraftar, yönetim ve futbolcularla gitmesi güzel sinerji. Bu birliktelik ve heyecan çok güzel. Bu konuda galibiyet için direkt etkisi olduğunu söylemek pek doğru sayılmaz. Ama bu bile büyük bir adım sayılır. Sonuçta deplasmanda alınan 3 puan her ne olursa olsun kimin etkisi olduğunu ortaya koymadan birlikte kazanılan bir başarının ürünü olarak ortada. Takımlarını destekleyen taraftarın bu davranışı ve yönetimin yaklaşımı diğer kulüplere de örnek teşkil ediyor.  


FİKSTÜR ÇEKİLİNCE  BELİRLENMELİ
Maç bilet ücretlerini yüksek tuturak, taraftarın tribünlere küstürülmesi doğru değil. Evet kulüpler için bir gelin kapısı ama ülke koşullarına baktığımızda futbol kültürü ve toplumun ekonomik seviyesini irdeleyince rakamların yüksek tutulmasını doğru bulmuyorum. Bilet ücretleri fikstür çekilince belirlenmeli. Bir iddia belki de gerçek... Bazı kulüplerin, geçmişte bilet fiyatları nedeniyle küstürdükleri taraftarına maç bileti alarak tribünde alkış için destek istediği günleri de gördük. Bu gibi doğru olmayan uygulamalara taraftar tarafından ani refleks gösterilmeden müdahale edilmeli. Beşiktaş maçında kırmızı beyazlı taraftarın misafir tribün mahcubiyetini yaşamamak için. Kolay bir maç olmayacak dolayısıyla taraftarı desteğe davet ediyorum. 33 bin kişilik Arena’yı doldurulursa bu maç 1-0 lehimize sonuçlanır.  

Recep Güler

 RAMON MOTTA’YI ARATMAYACAKLAR

Ramon Motta’nın kalitesi tartışılmaz bir futbolcu Sakıp’ta cezalı olunca Rıza Çalımbay için en sıkıntılı bölge sol taraftı. Belki de Motta’nın geri gelmeyişi Antalyaspor’umuza sol bekte iki genç futbolcumuzun yolunu açtı. Sakıp, Yusuf ve Harun gibi futbolcularımız sezon sonuna kadar Motta’yı aratacağını sanmıyorum.

GENÇLERİMİZFORMAYI KAPAR 

Hepimizin merakla beklediği soru sol bekte kimin oynayacağı ve nasıl oynayacağı idi. Rıza hoca maça genç Yusuf’a görev vererek başladı. Yusuf, çok heyacanlı olmasına rağmen Rıza hocayı mahcup etmeyerek, bir de çizgi üzerinden gol kurtararak görevini on numara yerine getirerek, hepimizin güvenini kazanmış oldu. Ayrıca son dakikalarda yerini genç Harun’a bıraktı. Rıza hoca ile Antalyaspor’un kapıları genç futbolcularımıza güvenle açılmış oldu. Gençler her zaman söylediğim gibi çok çalışarak hedefinize ulaşır formayı kaparsınız.

BU ORGANİZASYONLARIN DEVAMINI DİLİYORUM
Hani hep deriz ya futbolcular maça iyi motive olmuşlar diye. Motive olmak taraftarıyla, hocasıyla, futbolcusuyla yönetimiyle hedef için bütünleşmesidir. Sponsorluğunu Büyük Antalyaspor Taraftalar Derneği’nin üstlendiği Rize maçı için gerçekleştirilen uçuş, uçaktaki coşku belki de Antalyaspor tarihinde 10 bin metre yükseklikte ilk defa böyle şarkılarla tezahuratlarla bütünleşti. Motivemimizin doruğa ulaştığını görmek gerçekten çok güzeldi. Çoşku tribünde de devam edince 3 puanla dönmek daha güzel oldu. Böyle organizasyonların devamını diliyorum.

ARENA’DA DESTEĞE ÇAĞIRIYORUZ

Zaten sezon başından beri bilet ücretleri ucuzdu. Maça sadece 10 bin kemik taraftarımız geliyordu. Şimdi ilk defa bir büyük maçta bilet ücretleri kale arkaları 130 liradan 10 liraya, Maraton 150 liradan 20 liraya, Rixos 200 liradadan 40 liraya düşürürülünce ilk defada milli maçlardan sonra 30 bin taraftarımızla Antalyaspor’a kırmızı beyaz formalarımız ve atkılarımızla destek vermek çok keyfli olacak. Bence Antalyaspor, 2-1 kazanır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!