Kaleiçi'nde doğanlar parkta buluştu

Güncelleme Tarihi:

Kaleiçinde doğanlar parkta buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2018 12:36

Kaleiçi'nde doğanlar parkta buluştu

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - SOSYAL medya üzerinden örgütlenen Kaleiçi'nde Doğanlar ve Kaleiçi'ni Sevenler adlı grup üyeleri, çocukluk ve gençlik yıllarında oyun oynadıkları, eğlendikleri şehrin ilk parkı olan Karaalioğlu Parkı'nda bir araya geldi.

Tarihi Kaleiçi semtinde doğup büyüyen Serap Teke Sözer'in 2012 yılında sosyal medya üzerinden yaptığı duyurularla bir araya getirdiği, her geçen yıl yeni katılımlarla sayıları artan Kaleiçi'nde Doğanlar ve Kaleiçi'ni Sevenler adlı grubun üyeleri, yılda birkaç kez farklı mekanlarda bir araya geliyor, Kaleiçi anıları tazeleniyor.

Serap Teke Sözer ile Uğur Candan'ın organizasyonuyla bu kez de Karaalioğlu Parkı'nda toplanan Kaleiçi sevdalıları, parkın her yanını gezdi, çocukluk, gençlik yıllarında yaşadıkları anıları bir kez daha hatırladı. Grubun kurucusu Sözer, Kaleiçi'nde Doğanlar ve Kaleiçi'ni Sevenler Grubu'nu insanların eskiyi özlemle anması ve birbirlerini bulma arzusuyla yola çıkarak oluşturduklarını belirtti. Sözer, "Bugün mütevazı bir grup ve kocaman bir aile olduk" dedi, Kaleiçi semtinde doğan farklı kuşakları bir araya getirmeyi başardıklarını söyledi.

Sözer, "Burası bizim dünyamızdı. O yıllarda parkımız daha yeşildi. Kaleiçi semtinde oturanlar yaz aylarında ağaçların gölgesinde piknik yapardı. Çocuklar salıncakta sallanır, kaykayda kayardı. Gençler ip atlar, çember çevirir, seksek oynar, topaç ve çember çevirirdi. O günleri çok özledik" dedi.

40 yıldan beri birbirini hiç görmemiş Kaleiçi sakinlerinden komşuların grup etkinliğinde bir araya geldiğini, özlem giderdiklerini, eski anılarını birbirlerine anlatarak, çocukluk ve gençlik yıllarına geri döndüklerini vurgulayan Serap Teke Sözer, grubun oluşmasına ve büyümesine emeği geçenlere teşekkür etti.

Grup, Karaalioğlu Parkı'ndaki kafeteryada içilen çayın ardından en kısa zamanda tekrar buluşma dileğiyle ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!