KALEİÇİ’NDE ANTİK KENTLER BULUŞMASI  

Güncelleme Tarihi:

KALEİÇİ’NDE ANTİK KENTLER BULUŞMASI
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2019 10:40

Sonbaharda 4’üncü kez kente canlılık katacak Kaleiçi Old Town Festivali, bu yıl ziyaretçileri yeni bir programla karşılamaya hazırlanıyor. Festival öncesi ülke ülke gezerek Kaleiçi’ni tanıtan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, antik kentlerle ortak bir tanıtım ağı kuracaklarını duyurdu.

Haberin Devamı

BU yıl 10-13 Ekim tarihleri arasında 4’üncüsü düzenlenecek olan Kaleiçi Old Town Festivali için hazırlıklar başladı. Ukrayna’nın onur konuğu olacağı festivalde, kültür ve sanat tutkunlarını dünyadaki antik kentlerle ortak çalışmalarından, çok sayıda ülkenin kültürünü yansıtan etnik gösterilere bir dizi yenilik bekliyor.

KALEİÇİ’NDE ANTİK KENTLER BULUŞMASI

ORTAK BİR DEKLARASYON
Kaleiçi Old Town Festivali programına dair bilgi veren Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Hedefimiz insanlığın ortak sanat eserleri olan antik kentlerle ortak projelere imza atmak. Estetik duyguya sahip, tarih ve kültüre ilgi duyan turist Kaleiçi’nin de varlığını bilsin ve ziyaret etsin istiyoruz. Bu nedenle bütün antik kentlerle ortak yayınlar ve yazışmalar yapıyoruz. Bu yılki katılım geri dönüşleri, önceki senelere göre çok daha renkli. 4’üncü Kaleiçi Old Town Festivali’ne katılacağını bildiren şehirlerle ortak bir deklarasyona imza atacağız. Kaleiçi Old Town Festivali kapsamında düzenlenecek forumda, katılımcılardan, antik kentlerini tanıtacak bir sunum yapmalarını da isteyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

KALEİÇİ’NDE ANTİK KENTLER BULUŞMASI

RUSYA VE İTALYA’DA TANITIM
Festival öncesi çok sayıda ülkeye giderek Kaleiçi tanıtımına yönelik temaslarda bulunduğunu belirten Başkan Uysal, son olarak Rusya’nın en eski kentlerinden Ryazan’ da düzenlenen 2’nci Uluslararası Antik Kentler Forumu’na katılarak Antalya, Kaleiçi ve Kaleiçi Old Town Festivali’ni anlattığını söyledi. Uysal, sözlerine şöyle devam etti: “Gradara Belediyesi’nin davetlisi olarak geçtiğimiz günlerde İtalya’ya gittim. Antalya’dan 10 çocuğumuzla birlikte orada kültürümüzü temsil ettik. İtalya’dan 4 şehrin belediye başkanlarıyla antik kentlerin birbirine entegrasyonu üzerine önemli görüşmeler yaptık. Oradaki Orta Çağ eserlerinden oluşan antik kentler, bizim 3 bin – 4 bin yaşındaki eserlerimize göre çok daha genç. Ama sahip olmak kadar koruyabilmek de önemli. Kaleiçi’ndeki çok katmanlı kalıntılar zincirini özenli restorasyon çalışmalarıyla geleceğe aktarmalıyız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!