Kadınlar şiddete karşı yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar şiddete karşı yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2018 17:00

Kadınlar şiddete karşı yürüdü

Haberin Devamı

 

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Kadın Platformu adı altında bir araya gelen kadın grubu, erkek egemen sisteme ve yarattığı şiddete karşı, savaşa, tecavüze, tacize, yoksulluğa, hakların yok edilmesine, gericilik ve eşitsizliğe karşı yürüdü.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Uluslararası Dayanışma Günü kapsamında toplanan Antalya Kadın Platformu üyesi yaklaşık 100 kadın ile birlikte CHP Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Songül Başkaya, kadına yönelik şiddet ve tecavüze karşı dikkat çekmek amacıyla yürüyüş yaptı. Aydın Kanza Parkı'nda toplanan kadınlar, ellerinde 'Kadınlar savaş istemiyor', 'Erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz', 'Dolapta zıkkımın kökü, sokakta isyan var' yazılı dövizlerle 'Kriz sizin olsun, dayanışma bizim' yazılı pankart taşıdı. Sloganlar atıp alkışlar eşliğinde yürüyen grup için polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı dikkati çekti. Anafartalar Caddesi'nden yürüyüşe başlayan grup, Cumhuriyet Caddesi'ni takip ederek meydana geldi. Yürüyüş süresince Anafartalar ve Cumhuriyet caddelerine çıkan tüm yollar demir bariyerle yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Yürüyüşe katılamayan bazı kadınlar ise demir bariyerin arkasından destek verip hem slogan attı hem de eylemi cep telefonuyla görüntüledi.

Meydanda toplanan kalabalık burada da bir süre kadına yönelik şiddete karşı slogan attı. Antalya Kadın Platformu adına açıklama yapan İpek Karanfil, tüm dünyada devletlerin uyguladığı baskıcı politikalarla kadına yönelik şiddetin dozunu artırdığını savundu. Karanfil, “Erkek egemen sisteme ve yarattığı şiddete karşı, savaşa, tecavüze, tacize, yoksulluğa, hakların yok edilmesine, gericilik ve eşitsizliğe karşı kadınlar olarak bir kere daha alanlardayız" dedi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!