Judo: 23. Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası

Güncelleme Tarihi:

Judo: 23. Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2016 19:47

- Antalya'da düzenlenen organizasyonun açılış töreni yapıldı

Haberin Devamı


ANTALYA (AA) - Judoda 23. Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası'nın açılış seremonisi gerçekleştirildi.

Türkiye Judo Federasyonu tarafından Kemer'de bir otelde düzenlenen organizasyona, Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Azerbaycan, İtalya, Belarus, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Gürcistan, İsrail, Kırgızistan, Makedonya, Romanya, Tacikistan ve Ürdün olmak üzere 15 ülkeden 130'u kadın, 320 sporcu katılıyor.

Organizasyonda Türkiye'den 68 erkek, 67 kadın olmak üzere 135 sporcu mücadele ediyor. Haziran ayında Finlandiya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na hazırlık niteliğindeki organizasyonda müsabakalar, kadınlar ve erkekler kategorilerinde yapılıyor.

Açılış seremonisi, sporcuların kendi ülke bayraklarını taşımasıyla başladı.

Haberin Devamı

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Ünsal, açılışta yaptığı konuşmada, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek, bütün sporculara başarılar diledi.

Federasyon onursal başkanı ve Nazım Canca'nın oğlu Natık Canca ise 9 yaşından beri sporcu, hakem ve federasyon başkanlığı yaptığını söyledi. Babası Nazım Canca'nın ruhunun güzellikler yaşadığına inandığını ifade eden Canca, "Biz ailece judocuyuz. Judoya gönül vermiş insanlarız. Judoyu çok seviyoruz. Tüm sporculara başarılar diliyorum. Biz gençleri yetiştirerek, bu ülkenin bayrağını her zaman en üst noktaya çıkarmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Avrupa Judo Federasyonu Spor Direktörü Wieclaw Blach da bütün sporculara başarılar diledi.

Organizasyon yarın sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!