Jandarma Teşkilatı'nın 178'inci kuruluş yıldönümü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Jandarma Teşkilatının 178inci kuruluş yıldönümü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 20:46

Jandarma Teşkilatı'nın 178'inci kuruluş yıldönümü kutlandı

Haberin Devamı

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da, Jandarma Teşkilatı'nın 178'inci kuruluş yıldönümü, törenle kutlandı.
İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törene, Vali Münir Karaloğlu, Garnizon Komutanı ve 3'üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yusuf Kelleli,İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Birol Ekici, Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, gaziler ve şehit yakınları katıldı.
Törende konuşan Kurmay Albay Yusuf Kelleli, mensubu olmaktan gurur duydukları jandarma teşkilatının 178'inci  yıldönümünü gururla kutladıklarını söyledi. Jandarma Genel Komutanlığı'nın başarılarla dolu 178 yıllık köklü bir tarihe sahip olduğunu belirten Kelleli, "Kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararlılığındayız" dedi.
Açılış konuşmasının ardından törene katılan şehit ve gazi çocuklarına bisiklet hediye edildi. Çocuklara bisikletleri Vali Münir Karaloğlu,  Albay Tahir Savran ve Albay Yusuf Kelleli tarafından verildi. Jandarma konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere de hediyeler verildi. 
İl Jandarma Komutanlığı'nın girişine yapılan Türk bayrağı kaidesinin açılışının ardından jandarmanın görev sırasında kullandığı silah ve teçhizatın yer aldığı sergi gezildi. Kutlamalar, verilen iftar yemeğiyle son buldu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!