İYİLİK ZİNCİRİ UMUT OLDU-TURİZMCİ DUYDU VALİ ÇÖZDÜ

Güncelleme Tarihi:

İYİLİK ZİNCİRİ UMUT OLDU-TURİZMCİ DUYDU VALİ ÇÖZDÜ
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2020 10:30

Antalya Serik İlçesi Hapıllar Köyü’nde yaşayan üniversite öğrencisi Ufuk Hapil, köylerinde internet olmadığı için uzaktan eğitim fırsatından yararlanamadı. Hapil’in yaşadıklarını öğrenen turizmci Cem Kınay, durumu Vali Münir Karaloğlu ile paylaşınca köye jet hızıyla internet bağlandı.

Haberin Devamı

ANTALYA’nın Serik İlçesi Hapıllar Köyü’nde yaşayan Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü son sınıf öğrencisi Ufuk Hapil’in uzaktan eğitim sürdürebilmek için internet isteğini duyan Antalya Valisi Münir Karaloğlu köyü internete kavuşturdu. Dünyayı sarar koranvirüs salgını nedeniyle üniversitelere iki hafta ara verilmesi nedeniyle ailesinin yaşadığı Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Hapıllar Köyü’ne geri dönen Ufuk Hapil, salgın nedeniyle köyünde kaldı.

İYİLİK ZİNCİRİ UMUT OLDU-TURİZMCİ DUYDU VALİ ÇÖZDÜ

SESİNİ TURİZMCİ KINAY DUYDU
Eğitime uzaktan devam edilmesi kararı nedeniyle derslerine devam etmek isteyen ancak köyde internet altyapısı olmadığı için zorlanan Hapil, sesini milletvekillerinden gazetecilere kadar çok sayıda kişiye duyurmak istedi. Hapil’in sesini duyan turizmci Cem Kınay sorunu çözmek için devreye girerek Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile görüştü. Görüşmenin ardından köy aynı gün internete kavuştu.

Haberin Devamı

İYİLİK ZİNCİRİ UMUT OLDU-TURİZMCİ DUYDU VALİ ÇÖZDÜ

VALİ KARALOĞLU PAYLAŞTI
Antalya Valisi Münir Karaloğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Arkeoloji bölümü 4. sınıf öğrencisi Ufuk Hapil uzaktan eğitimine devam etmek için köyünde internet erişiminin olmadığını bildirerek Cem Kınay’dan yardım istemiş. Türk Telekom mobil saha aracıyla köyün tamamına erişim sağladı. Teşekkürler. Cem Kınay teşekkürler” dedi.

İYİLİK ZİNCİRİ UMUT OLDU-TURİZMCİ DUYDU VALİ ÇÖZDÜ

‘HIZINIZ İNANILMAZ’
Bildirimin altına yorum yapan Cem Kınay da, “Sevgili Valim, hassasiyetiniz ve hızınız inanılmaz. Ne mutlu Antalya’ya sizin gibi bir valimiz var!! Ümit Önal liderliğinde Türk Telekom’a da çok teşekkürler. En güzel insan bizim insan. Beni ve Elif’i (Dağdeviren) ağlattınız. Bravo size. Ne diyeyim. Sağolun, varolun. Çok yaşayın, mutlu ve sıhhatli sevgili Valim!” paylaşımında bulundu.

Haberin Devamı

AYNI GÜN BAĞLANDI
Sesini duyan Cem Kınay’a ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu’na teşekkür eden Ufuk Hapil yaşadıklarını Hürriyet Akdeniz’e anlattı. Kınay ve Vali Karaloğlu sayesinde köylerinde artık internet sıkıntısının kalmadığını açıklayan Hapil, “Köyümüzde telefonlarımız bile doğru düzgün çekmiyor. Sesimi Cem Kınay duydu. Aynı gün ekipler köyümüze geldi. O kadar hızlı çözüldü ki. İnternetimize kavuştuk. Artık rahatça uzaktan bağlanarak derslerime devam edebileceğim” dedi.

BAŞKA ÖĞRENCİLER DE VAR
Köyde kendisi gibi üniversite okuyan 4-5 arkadaşının daha bulunduğunu dile getiren Hapil şöyle konuştu:
“Arkadaşlarım Isparta, Burdur, Kıbrıs , Erzurum’da okuyorlar. Onlar da üniversiteler iki hafta tatil olunca köye döndüler. Bizler tarımla uğraşıyoruz. Bu zaman zarfında ailemize de yardım etmek istedik. Üniversitelerde de artık uzaktan eğitime geçilmesi nedeniyle okullarımıza dönemedik. Diğer arkadaşlarım internete bağlanamadıkları için okulu bırakmayı bile düşünüyorlardı. Milletvekillerinden gazetecilere kadar çok sayıda kişiye sosyal medya üzerinden ulaşmaya çalıştım ki; sesimi sadece Cem Kınay duydu. Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nu aradıktan sonra; sağolsun sayın valimiz köye hemen ekipleri yolladı ve aynı gün internetimiz bağlandı.”

Haberin Devamı

KARPUZ VE BİBER ÜRETİMİ
Köyde şu anda bir yandan üretime devam ettiklerini bir yandan da uzaktan bağlanarak derslerine devam ettiğini açıklayan Ufuk Hapil, “Köyümüzde seracılık ve tarla ekimlerine devam ediliyor. Ailem de karpuz ve biber yetiştiriyor. Ben de onlara yardımcı oluyorum. Tarımla uğraşanlar üretime devam ediyor” dedi.

TALEP HATTI İSTEĞİ 
Vali Karaloğlu’nun paylaşımı sosyal medyada da büyük beğeni topladı. Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Havva İşkan Işık da, “Çok teşekkür ediyorum Sayın Valim; Antalya’daki her şeyin, büyüğün küçüğün, kurdun kuşun, taşın suyun “Devlet Babası” olduğunuz için...iyi ki varsınız...” paylaşımında bulundu. Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Burcu Ilgaz da, “Sayın valim hassasiyetinize müteşekkiriz. Sizlere ulaşamayan aynı durumdan muzdarip olan çok sayıda öğrencimiz olduğu haberlerini alıyorum. Bununla ilgili Antalya ili kapsamında bir talep hattı oluşturabilir miyiz?” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!