İŞİNİ AŞK İLE YAP

Güncelleme Tarihi:

İŞİNİ AŞK İLE YAP
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2021 11:20

‘Biz yaptık oldu’ düşüncesiyle yapılan hamleler sonucunda sığ ve güdük işler ortaya çıkıyor. Bu vizyonsuz işler, o destinasyonun adı ile anılacaktır. ‘Kelebek etkisi’ gibidir bu ve vizyoner işler için kafaları açmak gerekli. Ne kadar vizyoner işler yapılırsa arkası da öyle güzel gelir.

Haberin Devamı

NE zamanki, işini aşk ile yapanlar artar ve yaptığı işi zûl olarak görenler azalır; o zaman, ülke olarak önümüzde kimse duramaz. Belki de, yapılan işi basit görmekten dolayı özensiz sonuçlar ortaya çıkıyor. Sana göre basit ve sıradan olanın kimine göre önemli olduğunu unutma. Özenle yaptığın şey ne olursa olsun, hep katma değeri kat be kat iyi olur.
İçinde sevgi varsa, özen onu takip eder ve kusursuza yakın bir sonuç ortaya çıkar.

SABIRLA
Birde sabır vardır ki; o sonucu çok ama çok lezzetli kılar. Kimi zaman iğne ile kuyu kazarsınız, sabırla ve inançla... Kimi zaman, yaparsınız ve denize atarsınız günün birinde çoğalarak kıyıya vurur.
Bir destinasyonun tanıtımı da böyledir. Yapılan tanıtımın hemen bugün, yarın size çıktı olarak geri döneceğini beklerseniz hata yaparsınız. Günlük popüler bir tanıtım yaparak ‘çok iyi oldu’ deseniz de, sabun köpüğü işler içinde kendinizi bulursunuz. Yapılan işlerin sürekliliği olmalı, birbirini takip etmeli dahası bir hikâye üzerine kurgulanmalıdır.

Haberin Devamı

BİZ YAPTIK OLDU
‘Biz yaparız olur’
‘Biz yaptık oldu’
‘Var mıydık, vardık!
‘Düşünceleri ile yapılan hamleler sonucunda sığ ve güdük işler ortaya çıkıyor. Ve en kötüsü de bu işler için oldukça yüksek bütçeler harcanabiliyor. Harcanan paranın azı çoğu önemli elbet ama ondan daha önemli olan ‘vizyonsuz işler’in ortaya çıkması. Bu vizyonsuz işler, o destinasyonun adı ile anılacaktır. O nedenle bir şey yapıyorsak, ‘iyi ve doğru’ olan yapılmalıdır.
Olmuş olsun diye yaptığınız işler bir diğer olmuş olsunları çağırır. ‘Kelebek etkisi’ gibidir bu ve vizyoner işler için kafaları açmak gerekli. Ne kadar vizyoner işler yapılırsa arkası da öyle güzel gelir, bir zincirin halkaları gibi ilerler.
Unutmayalım ki; isimlerimiz ve kurumlarımız geçici, kalıcı olan yapılan işlerdir.
Sağlıkla Kalın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!