IŞİD sanığı: Amacım bombalamak değil, parayı alıp kaçmaktı

Güncelleme Tarihi:

IŞİD sanığı: Amacım bombalamak değil, parayı alıp kaçmaktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2016 14:14

IŞİD sanığı: Amacım bombalamak değil, parayı alıp kaçmaktı

Haberin Devamı

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da IŞİD davasında yargılanan Suriye uyruklu Abdulkader Alaboud, ABD'nin Adana Başkonsolosluğu'na saldırı için görüştüğü kişiden para talep ettiğini, amacının bombalamak değil, parayı alıp Avrupa'ya kaçmak olduğunu iddia etti.
Geçen Aralık ve Ocak aylarında Mardin, Antalya, Adana ve Osmaniye'de IŞİD'e yönelik operasyonda, Muştak Batan, Yunus Karakoç, Selahattin Bulandı, İbrahim Gök, Nureddin Algan, Harun Uygur, Ömer Yiğit ile Suriye uyruklu Abdulkader Alaboud, IŞİD üyesi oldukları iddiasıyla yakalandı. Muştak Batan tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken, diğer sanıklar tutuklandı. Mardin'de yakalanan Emrullah Oğuz ile Emin Can Özdemir ise tutuklanarak, Malatya Cezaevi'ne gönderildi.
IŞİD'e eleman temin etmek ve terör örgütünün hedefleri doğtultusunda sansasyonel eylemlerde bulunmak amacıyla ABD'nin Adana Başkonsolosluğu'na bombalı saldırı hazırlığında bulundukları iddia edilen sanıkların yargılanmasına, Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Biri Suriye uyruklu 10 sanıktan 8'i duruşmada hazır bulundu. Malatya Cezaevi'nde tutuklu iki sanık ise duruşmaya, SEGBİS üzerinden katıldı.
'AMACIM PARAYI ALIP KAÇMAKTI'
Suçlamaları kabul etmeyen sanıklardan Suriye uyruklu Abdulkader Alaboud, kendisinin geçmişte Suriye ordusunda görev yaptığını, ardından Özgür Suriye Ordusu'na katıldığını söyledi. Dosyadaki askeri üniformalı fotoğrafların IŞİD saflarındayken değil, Özgür Suriye Ordusu saflarındayken çekildiğini ileri süren Alaboud, Adana'daki ABD başkonsolosluğuna bombalı saldırı düzenleme karşılığında, telefonla görüştüğü Abdürrezzak adlı kişiden para talep ettiğini söyledi. Amacının parayı alıp Avrupa'ya kaçmak olduğunu ileri süren Alaboud, "Ben bunu para için söyledim. Bu bir oyundu. Benim hedefim parayı alıp gitmekti. Ben davanın sanıklarından sadece Ömer Yiğit'i facebook'tan tanıyorum. Özgür Suriye Ordusu'ndan sonra Türkiye'ye geldim. Türkiye'de hiçbir eyleme katılmadım. Ortada ne silah ne de patlama var" diye konuştu.
Sanık Abdulkader Alaboud'un parmak izinin alınıp fotoğraflarının çektirilmesi için yazı yazılmasına karar veren mahkeme, tahliye taleplerini reddedip duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!