İŞ DÜNYASINDAN BİRLİK ÇAĞRISI

Güncelleme Tarihi:

İŞ DÜNYASINDAN BİRLİK ÇAĞRISI
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2019 10:33

Türkiye’nin seçim gündeminden çıkması Antalya iş dünyasının yüzünü ekonomiye çevirdi. Sektör temsilcileri, kalkınma hızının artırılması için birliktelik ve ekonomik reform çağrısı yaptı

Haberin Devamı

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin tamamlanması iş dünyasının dikkatini yeniden ekonomiye yöneltti. Antalya iş dünyası, bir an önce ekonomik reformların ön plana çıkarılması gerektiğine dikkat çekerken, yatırımların önündeki engellerin kaldırılmasını birinci öncelik olarak gündeme taşındı.

İŞ DÜNYASINDAN BİRLİK ÇAĞRISI

KAPSAMLI DÜZENLEME ŞART

Ekonomi ile ilgili reformların hızla hayata geçirilmesine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, şöyle dedi: “Hem eğitim, anayasa, hukuk gibi alanlarda, hem de tarım, sanayi gibi ekonominin ağırlığını oluşturan sektörlerde kapsamlı düzenlemeler yapılması gerekiyor.”

ZAMAN KAYBEDEMEYİZ

Haberin Devamı

“Sanayi yatırımlarının önünün açılması konusunda da acil reformlar uygulanmalı. Artık devletin standart teşvikleri bir yana bırakıp spesifik olarak çözüme odaklanmış stratejilerle ve çok hızlı hareket ederek yatırımların önündeki engelleri kaldırmalı. Yaklaşık 5 yıldır beklenen reformlar için artık zaman kaybetme lüksümüz yok.”

YAPISAL REFORM VURGUSU

Seçim gündeminden çıkmalıyız” diyen Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Ali Bahar, şöyle devam etti: “Ekonomimiz de milletimiz de gerçekten çok yorgun düştü. Önümüzde 4 yılın üzerinde çok önemli bir süreç var. Bu sürecin çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Yatırımın önündeki en büyük engel olan faiz problemini mutlaka aşmalıyız. Sürekli kanun çıkarmak yerine ekonomide yapısal reformlar yaparsak, ülkemiz piyasalara güven veren bir yapıya kavuşur.”

SERMAYE ÜRETİME DÖNÜŞMELİ

‘Seçim bitti artık geçim zamanı’ mesajı veren Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, “İçinde bulunduğumuz ekonomik olumsuzlukları bir an önce giderecek kararları birlikte almamız lazım. Türkiye’nin geçmişte yaşadığı başarı hikayesini tekrar yakalamak için demokrasisinden yargı sistemine, adaleti öncelikle kendi insanına yaşatmalıyız. Kısa vadede ülkeye yabancı sermayenin gelmesini sağlayabilirsek ve uzun vadede bu sermayeyi üretime çevirebilirsek başarılı günlere kavuşuruz” diye konuştu.

GERÇEK GÜNDEMİMİZE DÖNELİM

Haberin Devamı

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) Başkanı Akın Akıncı: “Ekonomide yaşanan sorunlara çözümler üretilmek için sektörlerle ilgili detaylı incelemeler yapılmalı. Üretime yönelik çalışmalar bir an önce hayata geçirilmeli. Üretimde teknolojinin yenilenmesine yönelik adımlar ön plana çıkarılmalı.”

 BİRLİK OLMA ZAMANI

Akdeniz Girişimci İş kadınları Derneği (AGİDER) Başkanı Dr. Figen Sayın Yıldıran: “Daha fazla zaman kaybetmeden seçim gündeminden uzaklaşarak bugün ve yarın yapılacak projelere odaklanmalıyız. Türkiye’nin yaz dönemi de olsa çalışması, üretmesi ve daha önemlisi demokrasisini büyütmesi gerekir. Güçlü bir Türkiye için; gün birlik olma zamanıdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!