İPEK GİBİ DESTEK

Güncelleme Tarihi:

İPEK GİBİ DESTEK
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2021 09:43

İpek böcekçiliğini teşvik için yüzde 100’lük, en az 3 yıldır arıcılık yapanlara da yüzde 50’lik hibe desteği verileceği açıklandı. Destek için son başvuru tarihi 22 Ocak olarak açıklandı.

Haberin Devamı

ANTALYA’DA ipek böceği yetiştiriciliğini ve arıcılığı teşvik için üreticilere hibe desteği verilecek. İpek böceği yetiştiriciliğinde gerekli olan tesisler için yüzde 100 hibe desteği vereceğini açıklayan Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, en az 50 kovanı bulunan arıcıların da yüzde 50 hibe desteği alabileceğini duyurdu. Hibe desteği için son başvuru tarihi ise 22 Ocak.

İPEK GİBİ DESTEK

İPEK BÖCEKÇİLİĞİNİ TEŞVİK

Son yıllarda yeniden canlandırılmaya çalışılan ipek böcekçiliği için verilecek hibe desteği bakım besleme evi inşası, alet makine ve ekipman alımı ve kapama dut bahçesi tesis yatırımlarını kapsayacak. Bu yatırımlar gerçekleşmeden alet ve makine alımı olmayacak. Başvuruların ilçe tarım ve orman müdürlüklerine yapılacağı duyurulurdu. İpek böcekçiliği yapmak isteyenler Alanya’da ise Kozabirlik aracılığıyla başvuru yapılacak. Hibe desteği için faaliyet alanında ipek böcekçiliği olan şirketler de başvurabilecek.

YÜZDE 50’LİK ARI KREDİSİ

Haberin Devamı

Yüzde 50 arıcılık hibe desteği almak isteyenlerin ise Arıcılık Kayıt Sistemi'ne 3 yıldır kayıtlı olmaları gerekiyor. En az 50 arılı kovana sahip arıcılara verilecek hibe desteği için başvurular ilçe tarım ve orman müdürlüklerine yapılacak. İlçe müdürlüklerine yapılan ipekböcekçiliği ve arıcılık başvuruları il müdürlüğü tarafından değerlendirilecek ve onaylanan yatırımlar duyurulacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!