HÜRRİYET’E ‘ÇEVRE’ ÖDÜLÜ

Güncelleme Tarihi:

HÜRRİYET’E ‘ÇEVRE’ ÖDÜLÜ
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2021 09:54

Şehir Plancıları Odası’nın (ŞPO) 2021 Basın Ödülleri kapsamında iklim ve şehircilik haberleriyle gösterdiği duyarlılık nedeniyle Hürriyet Akdeniz muhabiri Ceren Deniz ödüle layık görüldü. Deniz, ödülünü ŞPO Antalya Şube Başkanı Ebru Manavoğlu’nun elinden aldı.

Haberin Devamı

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası’nın (ŞPO) 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü Kolokyumu kapsamında her yıl düzenlendiği Kent Planlama Basın Ödülleri sahiplerini buldu. Pandemi nedeniyle online ortamda yapılan 2021 Yılı Kent Planlama Basın Ödülleri töreninde Hürriyet Gazetesi muhabiri Ceren Deniz, iklim değişikliği ve ‘Yeşil Mutabakat’la ilgili kamuoyunu önceden aydınlatan haberleri ve çevre bilinciyle ilgili farkındalık yaratan araştırmaları nedeniyle ödül aldı. Şehir Plancıları Odası’nın (ŞPO) Ankara’daki merkezinde yapılan değerlendirme sonucunda Hürriyet Akdeniz’e verilen ödülü ŞPO Antalya Şube Başkanı Dr. Ebru Manavoğlu takdim etti

MEDYANIN ROLÜ
Hürriyet Akdeniz’e yaptığı ziyarette gazetenin şehir plancılığına yaptığı katkılar nedeniyle Hürriyet Akdeniz Bölge Müdürü Salim Uzun’a ve yazı işleri kadrosuna teşekkür eden Başkan Manavoğlu, “Medya, bir şehrin sorunlarının tespitinde ve doğru çözümlerin geliştirilmesinde çok önemli bir yere sahiptir. Bu anlamda gösterdiğiniz refleksten dolayı teşekkür ederim” dedi.

Haberin Devamı

KENTE DUYARLILIK
Türkiye genelinde yapılan haberleri değerlendiren ŞPO’dan yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Kent Planlama Basın Ödülleri, yaptıkları haber veya yayınlarla kentsel sorunları ve kamusal alanlara dair müdahaleleri gündemleştirmeleri, kent kültürüne ve kentlilik bilincine yaptıkları katkıların yanı sıra, şehir ve bölge planlama bilimi ile mesleğin bilimsel ve teknik görüşlerine duyarlılık gösterdikleri düşünülen basın kuruluşlarına ve basın mensuplarına teşekkür için verilmektedir.”

‘PLANLAMA’NIN EN’LERİ
2021 Kent Planlama Basın Ödülleri kapsamında Hürriyet muhabiri Ceren Deniz’in yanı sıra şu isimler ödül aldı:

- Aslı İnanmışık (Sol Haber)
- Çiğdem Toker (Sözcü Gazetesi)
- Gökhan Altay (Mezopotamya Ajansı)
- Pelin Cengiz (Artı TV)
- Ramis Sağlam (Evrensel Gazetesi)
- Ceren Deniz (Hürriyet Akdeniz Gazetesi)
- Demet Aran (Anayurt Gazetesi)
- Didar Demirci (Dokuz Eylül Gazetesi)
- Rabia Mollaoğlu (Güne Bakış Gazetesi)
- Uğur Özteke (Konya Postası Gazetesi)

 

BAKMADAN GEÇME!