Güvenlik zafiyeti holiganı kurtardı!

Güncelleme Tarihi:

Güvenlik zafiyeti holiganı kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2017 18:03

Antalya Stadı’nda oynanan Eskişehirspor-Göztepe karşılaşmasında üniversite öğrencisi Şuayip Çiftci’nin üzerine kaynar su kazanı deviren holiganın kimlik tespiti ‘güvenlik zafiyeti’ nedeniyle yapılamadı. 

Haberin Devamı

ANTALYA Stadı’nda oynanan Eskişehirspor-Göztepe Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Lig play-off final karşılaşmasında üniversite öğrencisi Şuayip Çiftci’yi (24) kaynar suyla haşlayan futbol magandasının tespiti için yürütülen soruşturmada çıkmaza girildi.

TESPİT YAPILAMADI

Soruşturma kapsamında; olay gününe ait stat içi ve dışındaki güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerin tamamı Antalya Cumhuriyet Savcılığı Spor Suçları Soruşturma Bürosu tarafından incelenirken, görüntülerden elde edilen eşkâl bilgisi, kimlik tespiti için yeterli olmadı.

KAMERA AÇISI ENGELLEDİ

Olay anına ilişkin güvenlik kameraları tarafından çekilen detaylı görüntülerin olduğu ancak güvenlik kamerasının açısı nedeniyle saldırganın yüzünün tespit edilemediği belirtildi. Yüz tespiti olmadığı için turnikelerde çekilen fotoğraflar üzerinden de eşleştirme yapılamadı.

Haberin Devamı

‘DOSYA KAPANMADI’

Soruşturma süreci ile ilgili Hürriyet’e bilgi veren yetkililer, “Dosya kapanmadı. Tanık ifadeleri üzerinde tekrar çalışılıyor. Ayrıca olaya ilişkin bir takım ihbarlar da söz konusu. Elimizde tam bir eşkâl bilgisi olsa daha hızlı ilerleyebilirdik ancak yine de çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.

‘HAYATIMI KARARTTI’

Korkunç olay sonrası uzun süre tedavi gören Şuayip Çiftci, “O korkunç günün izlerini halen vücudumda taşıyorum. Polis, beni haşlayan holiganın yakalanması için büyük emek verdi. Ancak kameraların yetersizliği nedeniyle kimlik tespiti yapılamadı. Güvenliğe biraz daha özen gösterilse ve kantinin içinde de kamera olsa hayatımı alt üst eden kişi elini kolunu sallayarak dolaşamayacaktı” diye konuştu. 

DETAYLI SORUŞTURMA

Soruşturmada, Eskişehirspor-Göztepe maçının 5 kez durmasına yol açan yanıcı ve patlayıcı maddelerin (meşale, torpil, sis bombası) stada nasıl sokulduğu ile ilgili de tespitler yapılmış, aralarında kamu görevlileri ve taraftarların da bulunduğu çok sayıda kişi hakkında adli işlem başlatılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!