Göztepe - Eskişehirspor maçından notlar

Güncelleme Tarihi:

Göztepe - Eskişehirspor maçından notlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2017 21:35

Göztepe - Eskişehirspor maçından notlar

Haberin Devamı

Onur ATIŞ / ANTALYA, (DHA)- GÖZTEPE ile Eskişehirspor arasında oynanan TFF 1. Lig Play-Off finali için her iki takım taraftarı da Antalya'ya akın etti. Perşembe günü satışa çıkan final biletlerini yarım saatte tüketen Göztepeli futbolseverler 205 otobüs, 100 minibüs ve 1 özel uçakla Antalya'ya çıkarma yaptı. Karşılaşma öncesi şehir merkezinde konvoy halinde tur atan Göztepeliler, Antalya Stadı önünde de renkli görüntüler oluşturdu. Meşaleler yakıp, tezahüratlarda bulunan sarı-kırmızılı taraftarlara, Manisasporlular, Sakaryasporlular ve Bursasporlular da eşlik etti. Bir grup Göztepe ve Eskişehirspor taraftarı arasında gün içinde hiçbir sorun yaşanmadı. 

Yaklaşık 14 bin Göztepeli taraftar, dev bayraklar, flamalar ve konfetilerle tribün şov yaptı. Numaralı tribünde karşılaşmayı izleyen sarı-kırmızılılara yaklaşık 5 bin bayrak dağıtıldığı öğrenilirken, futbolcuların ısınma için sahaya çıktıkları anda büyük coşku yaşandı. Fanatik Göztepeli olanak bilinen ünlü oyuncu Rıza Kocaoğlu da Antalya Stadı'na gelerek tribünleri coşturdu. Sahaya inip tribünlere üçlü çektirmek isteyen Kocaoğlu'na polis engel oldu. Taraftarlar emniyet mensuplarına tepki gösterirken, sahaya patlayıcı maddeler attı. Daha sonra Kocaoğlu bariyerlere çıkarak taraftarlarla tezahürat yaptı. 

Antalya Emniyeti final karşılaşmasında kentte adeta kuş uçurtmadı. Kente toplu halde gelen iki takımın taraftarları da İl Spor Güvenlik Kurulu kararı doğrultusunda erken saatte kent içine alınmadı. İzmir'den 205 otobüsle Antalya'ya gelen taraftarlar saat 15.00'e kadar şehir dışındaki toplanma merkezlerinde bekletildi. Polis, stat çevresinde de iki takım taraftarları arasında gerginlik yaşanmaması için geniş güvenlik önlemleri aldı. Taraftarlar stat girişinde polis tarafından didik didik aranmasına rağmen sahaya çok sayıda yanıcı ve patlayıcı madde attı. 

İzmir kent protokolu finalde Göztepe'yi yalnız bırakmamak için Antalya'ya çıkarma yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, müsabakayı protokol tribününden izledi. Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ile yöneticilerin yanı sıra sezon boyunca takımı yalnız bırakmayan Ak Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya da maçı takip etti. Bu arada Eskişehirspor Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Gül, İmam Altınbaş döneminde başkanvekilliği yaptığı Göztepe'ye bu kez rakip oldu. 

Göztepe'nin 1998-99 sezonunda Antalya'daki Play-Off finalinde Çaykur Rizespor'u 1-0 yenerek Süper Lig'e çıkaran kadrosunda yer alan futbolcular 18 yıl sonra yeniden buluştu. O dönem sarı-kırmızılı formayı giyen Hasan Çelik, Kural Altıntaş, Günal Akça, Remzi Acet, Bülent Ataman, Ceyhun Eriş, Aykut Canik ve Nail Dinçer final maçını birlikte izledi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!