GÖKYÜZÜNE SIKI DENETİM

Güncelleme Tarihi:

GÖKYÜZÜNE SIKI DENETİM
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2019 10:30

Antalya’da 4 yılda 250 bin paraşüt uçuşun yapıldığını vurgulayan DTO Başkanı Ahmet Çetin, güvenlik önlemlerinin artırılması konusunda özel bir çalışma başlatıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

ANTALYA’da turizmin çeşitlendirilmesine yönelik yürütülen çalışmalara büyük katkı sağlayan yamaç ve deniz paraşütü etkinliklerinin daha güvenli hale getirilmesi için özel bir çalışma başlatıldı

KAZA UYARI NİTELİĞİNDE

Sertifika ve malzeme yeterliliği ile ilgili eksiklikleri Deniz Ticaret Odası (DTO) Meclisi’nde gündeme taşıyan DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin, Konyaaltı sahilinde bir turistin yaşamını yitirdiği parasailing (deniz paraşütü) kazasının uyarı niteliğinde olduğunu söyledi.

BÖLGEYE KATKI SUNUYOR

Kazanın yaşandığı teknenin DTO kayıtlarında yer almadığına vurgu yapan Çetin, “Şirket üyemiz değil. Ama bu durum önlemleri artırmamıza engel değil. Çünkü alternatif turizme büyük katkı sunan bu spor hızla gelişiyor, bölgemize katkı sunuyor” dedi.

DÜZENLİ TOPLANTI YAPILMALI

Haberin Devamı

DTO Başkanı Çetin, şöyle devam etti: “Özellikle her sene belirli periyotlarla düzenli olarak toplanması gereken odamızın da temsilcisiyle üye olduğu ilçe turizm sportif kurullarının ve turizm amaçlı sportif faaliyet kurullarının düzenli olarak toplantılarını yapmasının son derece önemli olduğunu değerlendiriyoruz.

ÜYE SORGULAMASI

“Liman Başkanlığı, Sahil Güvenlik, DTO gibi sınırlı sayıda üyesi olan bu komisyonların, mülki amirlerimiz, kaymakamlarımız tarafından düzenli olarak toplanmaları, bilgi alışverişinde bulunmaları ve belge verirken de mutlaka DTO üyeliği şartı aramaları, belge verilecek kişinin DTO üyesi olup olmadığını da mutlaka tespit etmeleri gerektiğini düşünüyoruz.

4 YILDA 250 BİN UÇUŞ

Denetimlerin yeterli olmaması halinde istenmeyen kazalar meydana gelebileceğini vurgulayan, Çetin, “Antalya’da 4 yılda 250 bin paraşütün uçurulduğunu tahmin ediyoruz. 250 bin hava uçuşunda son dönem yaşadığımız sadece 1 ölümlü kaza meydana geldi. Can kaybını bırakın hiç kimsenin tırnağının dahi kırılmasını istemeyiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!