GİTAR FESTİVALİ’NDE DÜNYA EZGİLERİ

Güncelleme Tarihi:

GİTAR FESTİVALİ’NDE DÜNYA EZGİLERİ
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2019 09:37

8’inci Uluslararası Gitar Festivali, İtalyan gitar virtüözü Massimo Delle Cese’nin farklı müzik türlerini buluşturan büyüleyici konseriyle açılış yaptı. Dünyaca ünlü müzisyen, festivalle ilgili izlenimlerini Hürriyet’e aktardı.

Haberin Devamı

Bu yıl 8’incisini düzenlenen Uluslararası Antalya Gitar Festivali, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde Massimo Delle Cese konseriyle başladı. Genel sanat yönetmenliğini klasik gitarın dünya çapındaki ismi Ahmet Kanneci’nin yaptığı, Muratpaşa Belediyesi ve ODTÜ Antalya Mezunları Derneği’nin iş birliğiyle gerçekleştirilen festivalin açılış konserine Antalyalı sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

GİTAR FESTİVALİ’NDE DÜNYA EZGİLERİ

AYAKTA ALKIŞLANDI

Sayısız ödül sahibi olan İtalyan sanatçı Massimo Delle Cese, gecede klasik bestelerden İspanyol ezgilerine ve dans müziklerine çok geniş yelpazede eserlerden oluşan bir programla izleyici karşısına çıktı. Cese’nin büyüleyici performansı salonu dolduran izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Muratpaşa Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Sarı, ODTÜ Mezunlar Derneği Başkanı Yıldırım Şimşek, Festival Genel Sanat Yönetmeni Ahmet Kanneci ve Antalya eski Milletvekili Mustafa Akaydın tarafından günün anısına Cese’ye plaket ve çiçek sunuldu.

DÜNYA SANATÇILARI

Haberin Devamı

ODTÜ Mezunlar Derneği Başkanı Yıldırım Şimşek; uzun süren hazırlıkların eseri olan Gitar Festivali’nde yeniden sanatseverlerle buluşmanın sevincini yaşadıklarını belirtti. Festivalin genel sanat yönetmenliğini üstlenen klasik gitarın dünya çapındaki ismi Ahmet Kanneci ise, “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde başlattığımız bu festivalin 5 yıldır Muratpaşa Belediyesi’yle devam etmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Festivalimizde bu yıl da dünyanın çok saygın gitar sanatçılarını dinleme fırsatı buluyoruz. Bu gece burada gitar dünyasının en önemli müzisyenlerinden birini ağırlıyoruz” diyerek Antalyalı sanatseverleri selamladı. 

SICAK VE GÜZEL ŞEHİR

Dünyanın en ünlü müzik okullarından Santa Cecilia Konservarı’nda öğrenciler yetiştiren İtalyan gitarist Massimo Delle Cese, festival ve Antalya’ya dair izlenimlerini paylaştı: “Ahmet Kanneci’yle seneler önce İspanya’da tanıştık. Sonra Roma’da düzenlenen müzik yarışmasına jüri olarak katıldığında bir araya geldik. Şimdi Antalya’da böyle güzel bir festivalde açılış konseri vermek harika. Daha önce İstanbul ve Ankara’da konserler vermiştim. Ama bu sıcak ve güzel şehre ilk gelişim.”

Haberin Devamı

DÜNYADAN EZGİLER
Antalya konserinde dinleyiciyi her şarkıda dünyanın başka bir yerine götüren müzikleri bir araya getirdiğini belirten Massimo Delle Cese, “Barok müziğin ölümsüz bestecilerinden biri olan Johann Sebastian Bach’tan İtalyan klasiklere, İspanyol sanatçı Rodrigo’dan akustik bestelere ve dans müziklerine geniş bir program hazırladık” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!