Giritliler Hıdrellezi kutladı

Güncelleme Tarihi:

Giritliler Hıdrellezi kutladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2018 16:37

Giritliler Hıdrellezi kutladı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Giritliler Derneği tarafından Giritliler Parkı'nda Hıdırellez Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Antalya Giritliler Derneği, Hıdırellez Şenlikleri kapsamında Giritliler Parkı'nda piknik düzenledi. Şenliğe Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Antalya Milletvekili aday adayları Songül Başkaya ve Deniz Filiz, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dernek Başkanı Cem Çon, Giritli Parkı'nın ayrı bir hikayesi olduğunu belirterek, “Bu yıl 8'inci şenliğimizi düzenliyoruz. Ancak ilk kez Hıdırellez Şenliklerini, Giritli Parkı'nda kutluyoruz. Artık bu mahallenin ve bu parkın kendine göre bir hikayesi var. Bu parkta tarih yazıldı. Bu park için mücadele eden kardeşlerimizle bir arada olalım diye etkinliğimizi burada yapıyoruz" dedi.

CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul ise “Antalya kent merkezinde oksijen alabileceğimiz, rahatça oturabileceğimiz tek yer burası. Güzellikleri yok etmek gerçekten çok kolay, ancak yerine koymak çok zor. Bu parka sahip çıktığınız için sizleri tebrik ediyorum" diye konuştu.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise piknik alanında Dernek Başkanı Cem Çon ve katılımcılarla bir süre sohbet etti. Vatandaşların talepleri de not ettiren Uysal, gerekli talimatları verdi. Piknik yemeğin ardından Giritliler müzik eşliğinde eğlendi. Çocuklarda çuval, yumurta taşıma ve halat çekme yarışmalarıyla eğlendi. Giritli Parkı'nın mevcut haliyle korunması ilk çalışmayı başlatan Gülşen Akay Canberk ise Antalya Giritliler Derneği tarafından yılın annesi seçildi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!