Genç çiftçilere hibe tanıtımı

Güncelleme Tarihi:

Genç çiftçilere hibe tanıtımı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2018 09:54

Genç çiftçilere hibe tanıtımı

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri genç çiftçilere hibe desteğini tanıtmak amacıyla çalışma başlattı.
Demre'de Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Işık öncülüğünde kurulan ekipler, bakanlığın genç çiftçilere yönelik yürüttüğü 30 bin lira hibe desteği projesini tanıtmak için kırsal bölgelerde ziyaretlere başladı. Mustafa Işık, "Öncelikle arıcılık, seracılık ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşımıza projeyi haber veriyoruz, tanıtıyoruz. Vatandaşımızın projeden haberi yok. Buradan da çağrı yapıyoruz. Ulaşamadığımız, koşulları uyan vatandaşımızı bilgi almak için bekliyoruz. Telefon etsinler, gelip bilgi verelim. Devletin bu karşılıksız hibesinden vatandaşımız yararlansın. Bölgemizde tarımsal üretim artsın istiyoruz. Bu hibe kredisinin de amacı bu" dedi.
30 bin liralık hibe kredisinden yararlanmak için 18 yaşını tamamlamış ve 41 yaşından gün almamış olmak, okuryazar olmak, başvuru tarihinde bir örgün öğretim kurumuna devam ediyor olmamak ve bir kurumda ücretli çalışıyor olmamak şartlarının gerekli olduğunu vurgulayan Müdür Işık, "15 büyükbaş ve 50 küçük baştan fazla hayvan sahibi olmayacak. Arıcılar için 50 kovandan fazla arı kovanın sahibi olmayacak ve Türkiye Arıcılar Birliği'ne üye olmak gerekiyor. Bakanlığın hibe programından daha önce yararlanmış olamayacak. Bu koşullara uyanlar, 2- 20 Nisan arasında İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne mutlaka başvuru yapmalı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!