Geçmişin İpleriyle Geleceği Dokumak

Güncelleme Tarihi:

Geçmişin İpleriyle Geleceği Dokumak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2019 10:37

Antalya’da önemli bir açığı kapatan ‘Yertsiz Yurtsuz Tiyatro’ ekibi, küçük bir mekanda seyirciyle yüz yüze tiyatro yapıyor. Bu sezon ‘Şeylerin Sonu’ adlı oyunla izleyici karşısına çıkan ekip, sanatseverlere farklı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

Haberin Devamı

Şeylerin Sonu adlı tiyatro oyunu Antalya’da farklı bir tiyatro deneyimi yaşamak isteyenleri konuk ediyor. ‘Yersiz Yurtsuz Tiyatro’ ekibinin oda tiyatrosu tadında sahneye taşıdığı oyunu dramaturg-yazar Ruteba Doğan yazıp yönetti. Octabus Kitap Kafe’de her çarşamba saat 20.00’de izleyicileriyle buluşan Şeylerin Sonu’nda kendinizi seyirci koltuğundayken adeta tiyatro sahnesinde buluyorsunuz

Geçmişin İpleriyle Geleceği Dokumak

DÖRT YILDA DÖRT OYUN

Suser Başaran ve Abdullah Yıldırım’ın rol aldığı ‘Şeylerin Sonu’nun Antalya’da sahneledikleri dördüncü oyunları olduğunu dile getiren Ruteba Doğan, “Antalya’da dört yılda dört oyunu sahneye taşıdık. Küçük mekanlarda seyirciyle yüz yüze tiyatro yapmak 1980’li yıllarda Avrupa’da çok yaygındı. Bizde ise 2000’li yılların başında başladı. İstanbul’da pek çok tiyatro ve pek çok yerde oyunlar bu şekilde sahneliyor. Antalya’da biz bunu hayata geçirdik” dedi.

Haberin Devamı

Geçmişin İpleriyle Geleceği Dokumak

BİLİNENİN DIŞINDA

Yüz yüze tiyatro ile Antalya’da bilinenin dışında bir tarzda oyun sahneleyen ekip, oyunlarında anlatılmayanı anlatmaya, görünmeyeni göstermeye çalışıyor. Oyunlardan keyif alan izleyici kitlesinin kendilerini yalnız bırakmadığını dile getiren Doğan, “Bu konuda Octabus Kitap Kafe bizleri çok destekledi. Onların desteğiyle oyunumuzu burada sahneliyoruz. Küçük bir mekan olduğu için oyunumuzu en fazla 30 izleyiciye sahneliyoruz” dedi.

Geçmişin İpleriyle Geleceği Dokumak

HER SON BİR BAŞLANGIÇTIR
Babası tarafından evden kovulmuş Sedef ile sonradan evlat edinilmiş Ali arasında geçen oyunda her iki çocuğun babasıyla ilişkilerinin onlardaki etkileri ele alınıyor. Halı dükkanı sahibi baba oyunda aslında iktidarı da temsil eder. Bir halı dükkanında geçen oyunda karakterler geçmişin ve şimdinin ipleriyle geleceği dokurlar.

Haberin Devamı

Geçmişin İpleriyle Geleceği Dokumak

Oyunda ‘neyin sonu?” noktasından birçok şeyin sonuna baktıklarını dile getiren Ruteba Doğan, bir şeylerin sonunun aslında başka şeylerin başı olduğunu dile getiriyor. Herkesin kendisine dair bir şeyleri bulacağı oyunda, her türlü yıkıma karşı umudun var olduğu ve insanın tekrar kendisindeki gücü keşfederek yeniden ayağa kalkması gerektiğine vurgu yapılıyor.

BAKMADAN GEÇME!