'Geceyi aydınlığa çıkaran kadınlar oldu'

Güncelleme Tarihi:

Geceyi aydınlığa çıkaran kadınlar oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 15:57

'Geceyi aydınlığa çıkaran kadınlar oldu'

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Antalya Temsilciliği işbirliğiyle düzenlenen '15 Temmuz Demokrasi Mücadelesi' konulu panelde, 15 Temmuz'da püskürtülen hain darbe girişiminin toplumsal ve siyasi boyutları anlatıldı. Panelde, o karanlık geceyi aydınlığa çıkaranların kadınlar olduğu vurgulandı.

AKM Amfitiyatro'da '15 Temmuz Demokrasi Mücadelesi' konulu panel düzenlendi. Moderatörlüğünü Siyaset Bilimci Dr. Murat Yılmaz'ın yaptığı panelde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz, gazeteci-yazarlar Halime Kökçe ile Merve Şebnem Oruç konuşmacı olarak yer aldı. 15 Temmuz'da halkın demokrasiye sahip çıkma adına gösterilen kahramanlıkların görüşüldüğü paneli Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve çok sayıda vatandaş izledi.

GECEYİ AYDINLIĞA ÇIKARAN KADINLAR OLDU

Darbeyi önlemede kadının rolüne ve önemine dikkat çeken Doç. Dr. Hüseyin Yayman, "15 Temmuz gecesi hiçbirimizin kalbinde, gönlünde, korku yoktu. Omuz omuza mücadele verdik. Ama şunu belirtmek lazım bu darbeyi önleyen kahraman kadınlarımızdır" dedi. Mücahit Küçükyılmaz ise darbenin halkın irfanıyla engellendiğini vurguladı. Sessiz yığınların 15 Temmuz'da sokağa çıktığını belirten Halime Kökçe ile Merve Şebnem Oruç da o karanlık geceyi aydınlığa çıkaranların kadınlar olduğunu dile getirdi.

MENDERES ADINI TAŞIMAKTAN ONUR DUYUYORUM

Panelin sonunda bir konuşma yapan Menderes Türel, adı Menderes olan bir demokrasi şehidinin ismini taşımanın onurunu yaşadığını belirterek, “Bu şerefe layık olmak hayatım boyunca en büyük gayretlerimden biri oldu. Türkiye çok zor bir sınavdan geçti. Bu sınavları yüzyıllardır dönem dönem yaşıyoruz. Muhtemelen bundan sonra da yaşayacağız. Ama sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ile çok önemli bir şey oluştu, milletin demokrasi inancı çok güçlendi. Bunun en güzel imtihanını 15 Temmuz'da gördük" dedi.

KADEM Antalya Temsilcisi Zeynep Ayşe Taş da 15 Temmuz tarihinde milletin tarih yazdığını belirtti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!