Jandarma yayladaki vatandaşları bilgilendirdi

Güncelleme Tarihi:

Jandarma yayladaki vatandaşları bilgilendirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2019 17:48

Jandarma yayladaki vatandaşları bilgilendirdi

Haberin Devamı

 

Yücel BULUT/GAZİPAŞA, (DHA)- ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde jandarma ekipleri yayla sezonunu bitirip ilçe merkezine dönmek için hazırlık yapmaya başlayan vatandaşları yaylalarda ziyaret ederek güvenlik uyarısında bulundu.

Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler merkeze 50- 65 kilometre mesafede bulunan Belbaşı, Gökkuzluk, Maha, Günnercik, Topsekisi, Ekinçalı, Küllün, Yunt ve Mırıklar yaylalarını gezerek, dönüş hazırlığı yapan yaylacılarla bir araya geldi. Yaylaların belli bölgelerinde vatandaşlarla toplantı yapan jandarma ekipleri, vatandaşlardan yayla sezonunun kapanması nedeniyle evlerinin güvenliği için kapılarını, pencerelerini kilitlemelerini istedi. Jandarma ekipleri bu şekilde hırsızlık olayları ve kanun kaçağı kişi veya kişilerin yaylalarda yaşamalarına ortam sağlanmamasının önleneceğini kaydetti.

Vatandaşlara evlerde yaşamsal gıda maddeleri, araç ve gereçlerini bırakmamaları, belli aralıklarla evlerini kontrol etmelerini söyleyen jandarma ekipleri, vatandaşlara ayrıca kırık kilit, zorla açılmış kapı ve pencere olması halinde hiçbir şekilde içeri girmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayıp haber vermeleri konusunda bilgilendirmede bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!