Gazipaşa'da emzirme evi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Gazipaşada emzirme evi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2019 16:41

Gazipaşa'da emzirme evi açıldı

Haberin Devamı

 

Yücel BULUT/GAZİPAŞA, (DHA) - ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde ebe Fatma Alçiçek'in bağışıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bebek bakım ve emzirme kabini yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki bebek bakım ve emzirme evinin açılışına, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İlçe Sağlık Müdürü Eşşe Çelik, ebe Fatma Alçiçek, sağlık çalışanları ve anneler katıldı. Gazipaşa'da ilk kez faaliyete geçirilen bebek bakım ve emzirme kabininde tuvalet, emzirme koltuğu ve bebek bakımı için stant bulunuyor. Kabin, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekiplerince saat 08.00'de açılıp saat 22.00'de kapatılacak. Temizliğini ise Gazipaşa Belediyesi üslenecek.

İlçe Sağlık Müdürü Eşşe Çelik, "1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla anne sütüne dikkat çekmek istedik. Ebe Fatma Alçiçek arkadaşımızdan, emzirme kabini yapalım diye bir teklif geldi. Emzirme kabini ve bebek bakım odası olarak planladık. Fatma Alçiçek de sponsorumuz oldu. Anne sütü çok önemli. İlk 6 ay sadece anne sütü. Anne sütü bir hazinedir. Annelerimiz sık sık emzirsin. Hastalıklardan koruyacaktır. Çocuğumuzla aramızdaki bağı kuvvetlendirecektir" dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz da "Elimizden gelen yardımı yapmaya çalıştık. Yeri belirledik, merkezi bir yer olsun istedik. İnşallah, ileride ihtiyaç olursa sayısını da arttırırız. Her türlü desteği vermeye hazırız. Yeter ki bebeklerimiz olsun, sağlıklı büyüsün" dedi.

Ebe Fatma Alçiçek ise Emzirme kabiniyle daha önce Eskişehir'de karşılaşmıştım. O zaman bebeklerim vardı. Emzirme ihtiyacı duyduğum zaman bir oda olması çok hoşuma gitmişti. Gazipaşa'da neden olmasın diye düşündük. 1-7 Ekim Emzirme Haftası'nda bu planı uygulamaya karar verdik. Annelerin sosyal yaşamdan kopmadan emzirmeye devam etmelerini istiyoruz. Çünkü annelerin 'dışarı çıkarsam bebeğimi nerede emzireceğim, altını nerede değiştireceğim' gibi kaygıları var. Sosyal yaşamdan kopuyorlar. Belediyemize de desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Emzirme evini kullanan Kevser Topçu da "Çok gerekli bir şey yapıldığını düşünüyorum. Çocukla beraber çıkamıyorduk. Anneler için çok yararlı olacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!