Rıza Çalımbay: Galatasaray düşünsün

Güncelleme Tarihi:

Rıza Çalımbay: Galatasaray düşünsün
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2017 18:21

Antalyaspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, ‘Hürriyet Futbol Konseyi’nin konuğu oldu. Konseye çarpıcı açıklamalarda bulunan Çalımbay, 3-0’lık Akhisar yenilgisini unuttuklarını belirterek, Galatasaray’a gözdağı verdi: “Biz taraftarımızla kazanmak için sahaya çıkacağız; onlar düşünsün. Taraftar benim için birinci adam.”

Haberin Devamı

GEÇEN hafta Manisa’da Akhisar maçında şok yaşadığını belirten teknik direktör Rıza Çalımbay, “Galatasaray maçında taraftara ihtiyacımız var. Eksik bir kadroyla çıkacağız ama bizleri onlar tamamlayacak. Taraftarları Antalya Arena’ya bekliyorum” diyerek çağrı yaptı. İşte Rıza Çalımbay’ın çarpıcı açıklamaları:

“Bu takımı ligin 7’nci haftasında aldığımda sonuncu sıradaydı. Rize’den sonra Beşiktaş maçında takımın daha iyi olduğunu ve daha iyi sonuçlar alacağımızı gördüm. Takım, futbol oynamaya Kayseri maçında alınan galibiyet ile başladı. Eğer bugün bazıları Akhisar maçında alınan 3-0’lık mağlubiyet ile takım eleştiriliyorsa gerçekten haksızlık yapılıyor. ‘Yok takım şöyleydi, böyledi’ diyorsalar ayıp ediyorlar. Evet, şu gerçek Manisa’da kötü oynadık. Gerçekten şok oldum. Çünkü yenilebiliriz; olabilir. Hiçbir zaman yapılmayacak hatalar yapıldı. Bu maçın üzerinde durduğum, kazanmamız gereken bir maç olduğunu biliyordum.

Haberin Devamı

‘BİR BAKARSIN MAÇ BİTMİŞ PUAN BİTMİŞ’

Oyuncularıma da bu maçın Galatasaray maçından daha önemli olduğunu anlattım. Ama bazen istenen olmuyor işte. Öyle maçlar vardı ki; bir bakarsın maç bitmiş; puan bitmiş. Umulmadık mağlubiyetler ve galibiyetler alabiliyorsunuz. Aslında bu maça kilitlenmiştik, ben bu yenilgiyi kabul etmiyorum ve etmeyeceğim de. Takımda bazı sıkıntılarımız var. Mesela biri de ülkesine gidip dönmeyen Motta. ‘Depresyondayım’ diyerek gitti; gelmiyor. İşte bu bizim için büyük eksik ve sıkıntı. Konyaspor maçında takım 9 kişi mücadele etti ve onlar bu takıma gol atamadı. Yani direnç vardı ve çok güçlü durduk Konya’da. Ama Akhisar’da işte böyle olmadı. Böylesi her maçta ders almak lazım. Biz bir iskelet kadro oluşturduk. Bazı oyuncuların dinlenmesi gerekiyor. Şu anda sadece bir sağ bek oyuncusu Sakıb var. Ona da bir şey olsa... Eksiklerimizi kapatmak için istediğim oyuncular vardı ama alamadık. Yönetim de çok çabaladı; alamadık. Önümüzdeki sene bambaşka bir takım oluşturacağız. Kadroda sıkıntı yaşamamak için gereken her neyse yapacağız.

Rıza Çalımbay: Galatasaray düşünsün

Haberin Devamı

‘AVRUPA, AVRUPA DEMEKLE OLMUYOR’

Şunu bilmemiz lazım. Herkesin kendi kafasında ‘Avrupa, Avrupa’ diye dillere dökülen bir hedef var ya; öyle değil işte. Avrupa’yı ben de istiyorum. benim de hedefim. Ama söylemekle olmuyor; bunu yapabilmek lazım. Onun içinde önce istikrar ve sonra o hedefleri yakalamak için koşmak gerekiyor.

Altyapı için önümüzdeki yıl düşüncelerim var. Başkan Öztürk ile düşüncelerimi paylaştım. Ben oyuncu istiyorum ama sadece Antalya’dan olmasın. Tüm Türkiye’yi tarayıp ona göre A takıma oyuncu almak istiyorum. Ama tek önemli şey istikrar. Hepimizin sakın olması gerekiyor. Düşüşler olabilir ve buna da Rıza hoca mazerat üretiyor demesinler. 10 yıl önceki Rıza Çalımbay değilim. Hedeflerim büyük onun için Antalyaspor’dayım. Antalya güzel bir kent ve her şeyi hakediyor. Bu kentte takımıyla bugün yönetim, taraftar ve oyuncular bir yumruk oldu. Bu açıdan bakıldığında her şey şimdi çok iyi. Başkan Ali Şafak Öztürk yurtdışına giderek oyuncu transferi için şimdiden bazı bağlantılar yapıyor. Önce iskeleti oluşturursan hedef ve başarı da gelir. Ama bu hemen olmaz. Önce istikrar gerekiyor ve uçmamak lazım. Dengeli gideceğiz. Antalya’ya ilk geldiğim gibi düşünülmüyor; şimdi hedef var. Yani çalışmadan bir şey elde edilmiyor. Hedefimiz ilk 10. Açıkçası benim kafamdaki bu.

Haberin Devamı

 ‘BİZİM İÇİN EN BÜYÜK HANDİKAP’

Bakın takımın 12 kritik maçı var. Kalan maçları kazanmak için ne gerekirse yapacağız. Olumsuzluklar yaşıyoruz; elbette olacak. Galatasaray maçında El Kabir, Motta, Yekta, Samuel Eto’o yok. Bu büyük handikap. Galatasaray da kazanmak için oynayacak; onların zaafiyetlerinden yararlanacağız. Biz taraftarımızla kazanmak için sahaya çıkacağız; onlar düşünsün. Taraftar benim için birinci adam. Konya’da ve Akhisar’daki desteklerini unutamam. Galatasaray maçında da taraftara ihtiyacımız var. Eksik bir kadroyla çıkacağız ama bizim eksiğimizi onlar tamamlayacak. Taraftarları Antalya Arena’ya bekliyorum.

Konya’da ne oldu? Konya-Antalya arasında gereksiz bir şekilde gerginlik yaşandı. Konya’sı, Manisa’sı yok; spor birliktir ve bu çerçeveden bakılmalı.Başta söylediğim gibi ‘uçmayacağız; dengeli gidelim.’

Haberin Devamı

Rıza Çalımbay: Galatasaray düşünsün

KONSEYİN SORULARI/CEVAPLARI  

1- Antalyaspor’un bu hafta oynayacağı Galatasaray maçı her iki takım için kırılma niteliği taşıyor. Sizce Rıza Çalımbay, Igor Tudor’a sürpriz yapar mı?

2- Ligin bitimine son 12 hafta kala böylesi kritik bir maçta taraftara bir teklif/çağrı yapmaya ne dersiniz?

 

Ümit Turmuş:

KARABÜK GİBİ OYNATIYOR

Igor Tudor Galatasaray’a geliş şekliyle ve Beşiktaş maç stratejisiyle itibarını çok sarstı. Mutlak kazanması gereken maçta 5’li savunmayla Galatasaray’yı, Karabükspor gibi oynatmaya çalıştı. Öndeki 2-3 oyuncunun desteksiz baskılarını da Beşiktaş savunma ve orta sahası pas yaparak kolay atlattı. Büyük takımı büyük takım gibi oynatmayan derbi maçı kaybeden Igor Tudor bundan sonraki Galatasaray performansıyla ligi ilk ikide bitiremezse başarısız kabul edilecektir. Kalan 12 maçta Igor Tudor’un stresle sınavı olacak. Antalyaspor’u 18. sıradan 5. lige taşıyan Rıza Çalımbay ve talebeleri bu maçı Eto’o ve El Kabir eksiklerine rağmen kazanabilirse tekrar daha üst sıraları test etme şansı yakalayacak.

3 İHTİMALLİ BİR MAÇ

Haberin Devamı

Kazanmak için 3 faktör önemli olacak şans-rakibin gücü-bizim mücadelemiz. Sahaya çıkacak takımımızın tek elinde olan 90 dakika yüzde 100 mücadele yapmaktır. Sahadaki futbolcular tribüne kazanma ve mücadele arzularını hissettirebilirse aynı coşkuyu görecektir. Bu Lig kırılma maçında 12. Adam taraftarımızın büyük desteğiyle 3 ihtimalli bir maçı iyi geçebiliriz.  

 

Recep Güler:

‘GALATASARAY MAÇINA KONSANTRE OLMALIYIZ’

Pazartesi gecesi bambaşka bir gece olacak. Takımımızın Manisa’daki Akhisar kazasını bir an önce unutup; Galatasaray maçına konsantre olması gerekiyor. Her ne kadar önemli eksiklerimiz olmasına rağmen taraftarın desteğini de alarak Antalyaspor, sahamızda hep galibiyete endeksli ve maçın sonuna kadar kazanma arzusuyla oynaması ve Rıza Çalımbay’ın takıma vereceği taktik ile İgor Tudor’un hevesini kursağında bırakıp İstanbul’a eli boş göndereceğine inanıyorum.

‘ANTALYA ARENA’YI DOLDURALIM’

Hey orada mısın? 50 Bin Passolig sahibi olan Antalya ve Antalyaspor sevdalıları. Sahamızda oynadığımız maçlara gelen 10 bin taraftar ve deplasmanlarda bize ayrılan tribünü tıka basa dolduran, maçın sonuna kadar galip veya mağlup da olsa Antalyaspor’a destek veren 07 Gençlik ve Grup 1966 taraftarları sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. İyi ki varsınız. Peki şimdi Süper Lig’de 35 puanla 5’inci sırada olan Antalyaspor’u desteklemek için geri kalan 40 bin Passo Lig sahipleri neyi bekliyorsunuz? Kalan 12 haftalık sürede 12’nci adam olan taraftarlığımızı göstererek, Antalyaspor’u baştacı yapalım ve başarıdan başarıya koşalım. Sen yoksan bir kişi eksiğiz.

Sancar Biçikçi:

‘ARENA’DA GALİBİYET SÜRPRİZ OLMAZ’

Antalyaspor geçen hafta Akhisar maçında aldığı farklı mağlubiyetle bir şok yaşadı. Bu yaşanmalı mıydı? Evet ama bu fark olmamalıydı. Son haftalarda oynanan kötü futbolun noktası oldu. Daha önce de söylediğim gibi bundan sonra ligde bu gibi sürpriz sonuçlar olacaktır. Puana acil ihtiyacı olmayan takım yok. Her maç bir final. Daha fazla konsatre olunmalı aksi halde yaşanılan zafiyet ve sonuçları yıkıcı olabilir.

Galatasaray maçı üst sıralamadaki yerimizi perçinlememiz açısından çok önemli. Alınacak galibiyet bizim bu noktaya liyakatimizi onaylıyacaktır. Ya da tersi ilk on için büyük bir telaşın içerisine gireceğiz.

Galatasaray takımı ligde istediği konumun çok gerisinde kaldı. Hem oyun hem de psikolojik açıdan yıkım içindeler. Antalya deplasmanında bir çıkış arayacaklar. Burada alacakları bir mağlubiyet hocası ve yönetimini çok zor durumda bırakır. Bunun bilincinde olan Galatasaray karşısında Akhisar mağlubiyetinden çok kısa sürede uzaklaşıp konsantre olmamız gerekiyor. Antalyaspor’un galip gelmesi sürpriz olmaz.

‘ANTALYASPOR ÖNEMLİ BİR FIRSAT YAKALADI’

Rıza hocayla söyleşimizde aldığımız cevapların ana teması taraftarın takımın üzerine çok büyük bir olumlu hava oluşturduğu doğrultusundaydı. Takımın bu konuma gelmesinin en büyük itici gücün taraftar olduğunu belirtti. Ben de aynı düşünüyorum. Çoğu galibiyet taraftar sayesinde alındı. Galatasaray maçında Antalyaspor’un en büyük kozu ise taraftarı olacak. Antalyaspor taraftarı iyi ve kötü gününde takımının yanında olmuştur ve olacaktır. Çok önemli bir fırsat yakalandı. Artık Antalyaspor’un devler grubuna girdiğini tüm kamuoyuna gösterme zamanı.

 

Alper Beyaz:

‘TUDOR, SÜRPRİZE HAZIR OLSUN’

Galatasaray maçı Antalyaspor’un ikinci çıkış maçı. Antalyaspor, İstanbul ekibini evinde ağırlıyor. Bu açıdan maç bakarsanız Rıza Çalımbay, Igor Tudor’a kesinlikle sürpriz yapar. Her iki takımda da sorunlar var. Galatasaray’ı, Karabükspor’u bırakıp takımın başına geçen çiçeği burnudaki hoca ile müthiş sonuçlar alması pek mümkün değil. Takım ve oyunculara alışma evresi geçiren Tudor’un, Çalımbay kadar şansı yok. Bu maçta yıldızlaşan oyuncuların bireysel performansları öne çıkacak. Daha önce İstanbul takımlarına sürprizler yaptık yine yaparız.

‘BAYRAĞINI DA AL GEL’

Son 12 hafta. İlk 5’te ve son 3’lü de yer alan takımlar hesap cetvelinde 4 işlem yapmaktan harap oluyor. Evet bir anlamda ligde son düzlüğe kadar nefesler tutulacak gibi. Şimdi takımımızı böylesi kritik maçlarda içerde/dışarıda desteklemek gerekiyor. Antalyaspor’u sadece passo lig alarak desteklemek yerine tribünden desteklemeye ihtiyacımız olduğu günler bugün. Antalya’ya gönül veren herkesi Pazartesi akşamı Antalyaspor’u desteklemek için Arena’ya davet ediyorum... Antalyaspor bayrağını da al gel.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!