Fırtına narenciye bahçelerini vurdu

Güncelleme Tarihi:

Fırtına narenciye bahçelerini vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2017 14:44

Fırtına narenciye bahçelerini vurdu

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da dün yaşanan şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle kent genelinde çok sayıda sera ve narenciye bahçesinde büyük zarar oluştu.

Kaş İlçesi'nde, portakal, mandalina gibi narenciye bahçelerinin yoğun olduğu Yeşilköy, Kınık, Ova, Kumluova gibi mahalleler ile Finike, Demre, Kemer, Aksu, Serik gibi birçok ilçede de narenciye bahçeleri ve seralarda şiddetli yağmur ve şiddetli lodos nedeniyle ciddi kayıp meydana geldi.

Kaş İlçesi Yeşilköy Mahallesi'nde bahçesindeki portakallar şiddetli lodos nedeniyle neredeyse tamamen dökülen çiftçi Ali Arıtürk, her yıl şiddetli lodos nedeniyle bölgedeki birçok narenciye bahçesinde aynı manzaranın yaşandığını söyledi. Artık bu durumu vatandaşın kader olarak gördüğünü dile getiren Arıtürk, portakal ve diğer narenciye ürünlerinin çok düşük fiyatlara alıcı bulduğundan da yakındı. Arıtürk, “Bu yıl da insanın toplayası bile gelmiyor. 40 kuruşa aldılar ve 40 kuruş da iyi para. Mandalina fiyatları daha da düşük. Kooperatifleşme, örgütlenme olmadığı için genellikle parayı aracılar kazanıyor. Birde rüzgar vurunca vatandaşın hali Allah'a emanet durumda. Birçok narenciye bahçesinde tarım sigortası da yok, çünkü ürün çok ucuz olduğu için sigorta gelirini karşılamıyor ve dolayısıyla yaptırılmıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!