Finike'de bilim şenliği

Güncelleme Tarihi:

Finikede bilim şenliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2016 16:53

Finike'de bilim şenliği

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE Yarbaşı Ortaokulu tarafından 'TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı' etkinlikleri kapsamında bilim şenliği düzenlendi.

Hasyurt Mahallesi Yarbaşı Ortaokulu bahçesinde düzenlenen bilim şenliğine, Kaymakam Mesut Yakuta, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, İlçe Jandarma Komutanı üsteğmen Adem Çolak, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Doğan, Sahil Güvenlik 104 Bot Komutanı Kıdemli Üsteğmen Cenk Çaka, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yaklaşık 70 öğrenci tarafından hazırlanan ve 35 projenin yer aldığı bilim şenliğinde öğrencilerin icatları göz doldurdu. Güneş enerjisinden yararlanılarak telefon şarj etme, kaktüs bitkisinin radyasyonun zararlı etkilerini önlediğine ilişkin gözlem, doğal enerji kullanarak hızlı bitki büyütme, doğal yöntemlerle kırışık önleyici, yüz temizleme karışımları, ayna kullanarak sayısız görüntü elde etme gibi projelerin yer aldığı projeler, davetliler tarafından ilgiyle incelendi.

35 PROJE

Yarbaşı Ortaokulu Müdürü Yusuf Kılıç, bilim fuarlarının, öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağladığını kaydetti. Bu tür etkinliklerin hayal gücüyle yaratıcılığın birleşimi olduğunu dile getiren Kılıç, "Eğitim kurumlarının da öncelikli amacı bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Fuarımızda fen ve teknoloji dersinden 24, Türkçeden 2, matematikten 6, İngilizceden 3 olmak üzere toplam 35 proje hazırladık" dedi.

Proje Koordinatörü Özlem Gümüş ise "Bilim fuarlarındaki temel amaç; gerçek hayattaki soru ve sorunlara yönelik çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların önemini, öğrencilerle uygulayarak, yaparak, yaşayarak öğrenmek. Fuarımızla her seviyedeki öğrencinin proje yapabileceğini gösterdik. 'Her Fikir Değerlidir' ilkesi ile hazırladığımız 35 projemizin emekçilerini yürekten kutluyorum" dedi. Konuşmaların ardından bilim fuarının kurdelesi kesilerek projeler incelendi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!