Üniversitelilerden Engelliler Günü etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelilerden Engelliler Günü etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 11:36

Üniversitelilerden Engelliler Günü etkinliği

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Finike Meslek Yüksekokulu (MYO) Turizm Bölümü öğrencileri, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' dolayısıyla farkındalık etkinliği düzenledi.

AÜ Finike MYO öğrencileri kapalı pazar yerinde toplanarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi. 'En büyük engel engellenmektir', 'Çünkü engel sizsiniz' yazılı dövizlerle kapalı pazar yerine gelen öğrenciler park halindeki aracı beyaz kağıtlarla kapladı ve üzerine engelli kişi resmi yapıştırarak engelli rampasına araç koyan duyarsız davranışlara dikkati çekti. Öğrenciler daha sonra işaret dili eğitmeni Cüneyt Küçükoğlu ile birlikte işaret diliyle iletişim kurarak empati yaptı.

Finike MYO Turizm Bölümü öğrencisi Azra Abaklı, "Engellilik dünyamızın genel bir sorunu olduğu için, Engelliler Günü sadece ülkemizde değil Birleşmiş Milletlere bağlı 150'den fazla ülkede farkındalık yaratmak adına kutlanmaktadır. Engellilerin sorunlarına çözüm sadece devlet değildir, toplumsal olarak çözüm bulmalıyız" dedi.

Toplum bilinçli olursa engellerin kalkacağını belirten Abaklı, "Empati yeteneğini kullanarak bir engellinin rampasına aracımızı koymamayı idrak edebilirsek o zaman engeller kendiliğinden kalkar. Engelsiz bir dünya sloganıyla engelsiz bir Türkiye, engelsiz bir Finike oluşturmak hepimizin elindedir. Engellilerin topluma kazandırılması ve onların bir birey olarak kabul edilmesi hepimizin asli görevidir. Duyarlı ve bilinçli olmak engelleri kaldırmak en temel ödevimizdir. Kalplerdeki engelleri lütfen kaldıralım" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!