Sokak hayvanlarına bakım

Güncelleme Tarihi:

Sokak hayvanlarına bakım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2018 16:59

Sokak hayvanlarına bakım

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - ANTALYA'nın Finike ilçesinde sokak hayvanları kısırlaştırma, bakım ve tüm aşıları yapıldıktan sonra küpelenerek sokağa geri bırakılıyor.

Finike Belediyesi tarafından sokakta yaşayan sahipsiz hayvanlara kimliklendirme çalışması başlatıldı. Veteriner hekimler tarafından kısırlaştırma, bakım ve tüm aşıları yapılan sokak hayvanları kulak küpesi takılarak alındıkları sokağa geri bırakılıyor.

Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, "Sokak hayvanlarıyla, hayvan dostlarımızla birlikte yaşıyoruz ve birlikte yaşamaya da devam edeceğiz. Onları alıp ilkel şartlarda 'buradan alalım başka yerlere taşıyalım'dan ziyade veteriner hekimleriz işbirliğiyle sokak hayvanlarımızı kısırlaştırıyoruz. Sakinleşmeleri açısından bu gereklidir. Kuduz ve tüm aşıları yapılıyor ve küpelendiriyoruz. Bu küpeyle de aslında onları not almış oluyoruz. Nerden aldık? Ne zaman aldık? Hangi aşılarını yaptırdık ve nereye bıraktık. Aynı mahalleye aynı sokağa o mahalle sakinlerine emanet ediyoruz" dedi.

Veteriner Hekim Erkan Oktar da sokak hayvanlarına yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktardı. Oktar, "Sokakta başıboş dolaşan sahipsiz toplanılan köpekler önce toplama alanına getiriliyor. Ertesi gün de operasyona alıyoruz. Operasyonda kısırlaştırmalar yapılıyor. İç dış parazitleri yapılıyor. Kuduz aşıları yapılıyor ve kimliklendirme dediğimiz küpe takma işine tabii tutuluyor. Operasyon sonrasında ayılması için klinikte tutuyoruz. 1 sonraki gün tekrar bakımlarını yapıyoruz. Tekrar toplama alına götürülüyor birkaç gün daha bakımı yapıldıktan sonra belediye ekipleri tarafından bulunduğu bölgede tehlike yoksa alındıkları yere bırakılıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!