Jeoloji mühendislerinden Geyikçi'ye teşekkür ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Jeoloji mühendislerinden Geyikçiye teşekkür ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2024 15:08

Jeoloji mühendislerinden Geyikçi'ye teşekkür ziyareti

Haberin Devamı

 

FİNİKE, (DHA)- JEOLOJİ Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mustafa Karancı, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi'yi ziyaret etti. Finike'de sıvılaşma riski bulunan alanlara kazık temel ve perde beton uygulama zorunluluğu getirilmesi ile ilgili Jeoloji Mühendisleri Odası olarak Başkan Mustafa Geyikçi'yi tebrik eden Karancı, "Finike Antalya'daki tüm ilçelere örnek olacak bir çalışma başlatmış durumda. Umuyorum bu çalışmalar tüm Antalya'ya yayılacaktır" dedi.
Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mustafa Karancı ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Güler'i ağırlayan Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Finike Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışmaları aktardı. Sıvılaşma riski bulunan alanlara getirilen kazık temel ve perde beton uygulama zorunluluğu ile ilgili olarak alınan kararın Finike'nin güvenli binalarla yaşayan bir kent olması konusunda önemli bir adım olduğunu ifade eden Başkan Geyikçi, "Bu zorunluluk ile birlikte binaların vatandaşlarımız için bir tabut olmasını engellemek istedik. Bizim için vatandaşlarımızın sağlam binalarda yaşaması ve depreme dirençli bir kent oluşturmak en büyük amacımızdı" şeklinde konuştu.
'19 İLÇE İÇİN ÖRNEK BİR ÇALIŞMA YAPTIK'
Finike'nin son yıllarda çok büyük bir inşaat çalışması içerisine girdiğini de ifade eden Başkan Mustafa Geyikçi, "Yeni binalarımızın yaşanacak bir afette ayakta kalmasını istiyoruz. Yapmış olduğumuz kazık temel ve perde beton uygulama çalışmasını da Antalya'da 19 ilçe arasında yalnızca biz gerçekleştirdik. Bu çalışmanın bir örnek olmasını istedik. Bundan sonraki süreçte dirençli binalar ile güvenli bir yaşam alanı sağlamak yerel yönetimlerin de en büyük vazifesi olmalıdır" ifadelerini kullandı. 
'ANTALYA GENELİNDE BÖYLE DETAYLI BİR ÇALIŞMA FİNİKE DIŞINDA BULUNMUYOR'
Afetlere karşı dirençli bir kent oluşturmanın önemine vurgu yapan Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mustafa Karancı, "Mesleki anlamda söylemiş olduğumuz afetlere karşı dirençli bir kent oluşturmak için Finike'de çalışmaların başlamış olduğunu görüyoruz. Finike'de afetlere karşı dirençli kentleşmeyle ilgili bilimsel akademik ve mühendislik gereken çalışmalar yapılmış. Antalya'da bu kadar detaylı yapılmış bir çalışma bulunmuyor. Bunun için Mustafa Geyikçi Başkanı göstermiş olduğu duruş için tebrik ediyoruz" diye konuştu.
'YAPI ZEMİN İLİŞKİSİ ANALİZİ SAĞLAM YAPI KADAR ÖNEMLİDİR'
Özellikle 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş depremlerinin ülkeye çok acı bir örnek olduğunu da ifade eden Başkan Karancı, "Bu büyük afet bizlere göstermiştir ki bir yapının sağlam yapılması değil, yapı zemin ilişkisinin doğru kurulması ve zeminin iyi etüt edilmesi hayati önem taşımaktadır. Ova ve alüvyonal zeminlerde yeraltı su seviyesinin yüksek olduğu bölgelerde sıvılaşma riski ve deprem büyütme etkisi 2- 2,5 kat artmaktadır. İmara açılmış bu tarz alanlarda mutlaka gerekli zemin iyileştirme çalışmaları yapılmalıdır. Finike Belediyemiz bilimsel çalışmalarla, raporlarla bu bölgeleri tespit ederek gerekli önlem ve tedbirleri 2024 yılı itibarıyla almaya başlamıştır. Bundan dolayı Finike Belediyemizi ve Başkan Mustafa Geyikçi'yi tebrik eder, bu çalışmanın diğer belediyelerimize de örnek olmasını temenni ederiz" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!