Finike'de coşkulu 100. Yıl kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Finikede coşkulu 100. Yıl kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2023 14:07

Finike'de coşkulu 100. Yıl kutlaması

Haberin Devamı

 

FİNİKE, (DHA) - CUMHURİYET'in ve Finike'nin kuruluşunun 100'üncü yılı büyük coşku ile kutlanıyor. Finike Belediyesi'nin düzenlediği kutlama programlarında Finikeliler 100'üncü yıl gururunu ve mutluluğunu birlikte yaşadı. 
Finike'de düzenlenen 100'üncü yılın ilk kutlamaları, Kapalı Pazar Yeri yanından başlayarak Finike Kent Meydanı'nda son bulan 100. Yıl Cumhuriyet Korteji oldu. Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Finike Cumhuriyet Başsavcısı Vahdet Gebeş ve ilçe protokolünden çok sayıda isim katıldığı korteje, binlerce Finikeli vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla ve marşlar söyleyerek eşlik etti. Cumhuriyet Korteji'nin Finike'nin bugüne kadar yaşadığı en kalabalık ve coşkulu yürüyüş olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Geyikçi, kortejin 100'üncü yıla yakışan bir yürüyüş olduğunu dile getirdi.
'BÜYÜK ATATÜRK'ÜN EMANETİNE SONSUZA DEK SAHİP ÇIKACAĞIZ'
Kortejin ardından Finike Kent Meydanı'nda devam eden kutlamalar Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik ve Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi'nin konuşmaları ile devam etti. Konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Efendiler yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz' sözüne atıfta bulunarak başlayan Başkan Geyikçi, “Bugün büyük Atatürk'ün bu sözünün söylemesinin üzerinden tam 100 yıl geçti. Büyük Önder ve O'nun silah arkadaşları küllerimizden doğduğumuz bir destanın son noktasını, bundan tam 100 yıl önce bugün Cumhuriyet gibi paha biçilmez bir emaneti bizlere bırakarak koymuştur. Bizler Büyük Atatürk'ün bıraktığı bu emanete ve O'nun gösterdiği ilkelere sonsuza dek sahip çıkacağız" şeklinde konuştu.
Kendisini Cumhuriyetin kazanımlarının bir örneği olarak gösteren Başkan Geyikçi, “Adını Cumhuriyetimizin kurucusundan almış, Finike'nin Çavdır Köyü'nden çıkan, bu ülkede üniversite okuyan ve Finike'ye sizler sayesinde hizmet etme şerefine erişen bir Cumhuriyet evladıyım. İşte Cumhuriyet tam olarak budur. Bir köylü çocuğunun doğduğu ve büyüdüğü topraklara hizmet etmesidir. Büyük Atatürk bizlere işte böyle bir eser bırakmıştır. Bizler de bırakılan bu eseri nasıl daha iyi nasıl daha güçlü yaparız bunun için mücadele ediyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından Finike Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet'in 100. Yılı resim ve fotoğraf yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. Yarışmada dereceye girenler ödüllerini Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik ve Finike Cumhuriyet Başsavcısı Vahdet Gebeş'ten aldı.  Ödül töreninin ardından Akdeniz Halk Dansları tarafından hazırlanan halk oyunu gösterisi yapıldı. Program sanatçı Tuğçe Kandemir'in konseri ile devam etti. 
Konserin ardından meydandaki coşkuyu vatandaşların arasına girerek devam ettiren Başkan Geyikçi, Finikelilerle birlikte karşılıklı dans etti. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!