Başkan Geyikçi'den 10 Kasım mesajı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Geyikçiden 10 Kasım mesajı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2023 16:26

Başkan Geyikçi'den 10 Kasım mesajı

Haberin Devamı

 

FİNİKE, (DHA) - FİNİKE Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85'inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Geyikçi, mesajında Ulu Önder'in yıkık ve zorluklar içerisinde kalmış, emperyalist güçlerin baskısı altında ezilen bir milleti ayağa kaldıran bir eşi bulunmaz bir lider olduğunu ifade etti. Başkan Geyikçi'nin mesajında şu ifadeler yer aldı:
"O, askeri dehasının yanı sıra ileri görüşlü vizyonuyla aynı zamanda çok büyük bir devlet adamıydı. Bugün Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında yine O'nun gösterdiği ışıkla gösterdiği hedeflere ilerleyeceğiz. O'nun dehasını, vizyonunu, fikirlerini genç nesillere aktarmaya devam edeceğiz."
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü kaybetmenin acısını hala ilk gün gibi yaşadıklarını ifade eden Başkan Geyikçi, mesajında şunları kaydetti:
"Büyük Atatürk, Türk Milleti'nin verdiği destansı İstiklal mücadelesini en büyük eserim dediği, Türkiye Cumhuriyeti ile taçlandırmış, bu eseri çağın ötesinde bir vizyonla hayata geçirdiği devrimlerle ölümsüzleştirmiş bir liderdi.
Bizler, 10 Kasım 1938'de Büyük Atatürk'ü bedenen kaybetmiş olsak da O'nun ülkemiz için çizdiği uygarlık yolu ve 100 yıllık bir çınar olan en büyük emaneti olan Cumhuriyet'i her zaman O'na layık bir biçimde yaşatacağız. Finike olarak da O'nun bizlere bıraktığı en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti'ni gösterdiği hedeflere ulaştırmak üzere var gücümüzle çalışıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi O'nun dehasını, vizyonunu, fikirlerini, hedeflerini genç nesillere aktarmaya devam edeceğiz. Unutmamak gerekir ki bizim vazifemiz 10 Kasım'ları bir yas günü haline getirmek değil, O'nun hedeflerini, fikirlerini hissetmek ve ülkemiz için ortaya koyduğu vizyonu hayata geçirmek üzere çalışmaktır. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha minnet, saygı ve şükranla anıyorum. Ruhu şad olsun." (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!