Başkan Geyikçi: Hangisi halkın yararına

Güncelleme Tarihi:

Başkan Geyikçi: Hangisi halkın yararına
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2023 11:19

Başkan Geyikçi: Hangisi halkın yararına

Haberin Devamı

 

FİNİKE, (DHA)- FİNİKE Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, son günlerde tartışma yaratan eski taş ocağı alanı ile ilgili açıklama yaptı. Belediyenin 3 yılı aşkın süredir hayata geçirmeye çalıştığı projenin detaylarını açıklayan Başkan Geyikçi, "Şimdi soruyorum hangisi halkın yararına bir proje" dedi.
Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, ilçede bulunan ve son günlerde tartışma konusu olan eski taş ocağı alanı ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Alanı 3 yılı aşkın süredir tahsis olarak istediklerini ifade eden Başkan Mustafa Geyikçi, burada yapmak istedikleri projenin detaylarını da paylaştı. Kendi projelerinde iş yerleri, çocuk park alanı, yürüyüş yolları, restoran ve kafeler gibi sosyal yaşam alanlarının olacağını söyleyen Başkan Geyikçi, "Burada bir de Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında kurucu liderimiz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir silueti olacak" şeklinde konuştu.
'İLÇE EKONOMİSİNE VE İSTİHDAMINA KATKI KOYACAK BİR PROJEMİZ VAR'
Taş ocağı alanında yapmak istedikleri projenin ilçe ekonomisi için de büyük katkı sağlayacağını dile getiren Başkan Mustafa Geyikçi, "Bu alan Antalya'dan Kaş'a, Demre'ye, Fethiye'ye gitmek isteyen turistlerin de uğrak noktası olmasını istiyoruz. Finike'nin turizmden hak ettiği payı alması, ilçemizin istihdamına katkı vermesi ve ilçemize katma değer koyacak markaların çekilmesi için bir cazibe merkezi oluşturmak istiyoruz. İlçemizin ticari ve sosyal gelişimine büyük bir adım attırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
'YATIRIMA KARŞIYIZ ALGISI YARATILMAK İSTENİYOR'
Kendilerinin Finike'ye yapılacak bir yatırıma karşı duruyor gibi gösterilmelerinin de bir algı operasyonu olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Geyikçi, "Burada 350 milyon liralık bir tesis yapılacak, belediye de buna karşı çıkıyor algısı yaratılmak isteniyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana Finike'ye yapılacak her yatırımın arkasında durduk. İlçemiz için atılan her adıma bir adım da biz yaklaştık. Bugün geldiğimiz noktada yine bu yatırımın ilçemizde kalması için farklı alanlar önerdik. Yatırımın ilçemizde kalması için gönüllü olduk. Ancak yapılmak istenilen yer ile ilgili olarak kendi projemizin 3 yıldır bekletildiğini ve bu alanın başta halkımızın sonrasında ilçemize gelen turistlerin uğrak bir noktası yeri olmasını talep ettik. Madem bu alan için bir proje yapılacak biz 3 yıldır istediğimiz projenin yapılmasının öncelik olmasını diliyoruz" dedi.
'SADECE BİZ DEĞİL KANUN DA REDDEDİYOR'
Tahsisi istenilen alan ile ilgili olarak kanunen de 'evet' diyemediklerini belirten Başkan Mustafa Geyikçi, "Kanun açık bir şekilde ifade ediyor. Belediyeler sosyal tesis alanlarına bir tahsis veremez. Bunu kanun söylüyor. Biz değil. Ayrıca kanun izin verse bile biz her partiden tüm belediye meclis üyelerimiz ile birlikte bu projeye olumsuz görüş bildirdik. Bunu bütün partilerin ortak görüşü ile yaptık. Bunu da Finike halkı için bir yarar görmediğimiz için yaptık. Bu konuda tek karşı çıkan biz de değiliz. Finike Halk Platformu, STK'lar, birçok Finikeli vatandaşımız karşı çıkıyor" dedi.
AFAD'A YENİDEN DEĞERLENDİRİN ÇAĞRISI
Açıklamasının sonunda AFAD'a projenin yeniden gözden geçirilmesi için çağrıda bulunan Başkan Mustafa Geyikçi, "Gelin sesimize ve çağrımıza kulak verin. Bunun için güzel ilçemizde yapılabilecek farklı alanlar var. Biz ilçemize gelecek yatırıma değil yatırımın yapılacağı yere karşıyız. İlçe olarak AFAD'a her zaman ev sahipliği yapmaya destek olmaya hazırız. Burada içinde bir konaklama tesisi olması ne halkımızın ne de ilçe ekonomimizin gelişimine katkı sağlar. Tekrar söylüyorum. Lütfen AFAD bu projeyi yeniden gözden geçirsin" şeklinde konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!