Fidanlık İle Yılda 1,5 Milyon Lira Tasarruf

Güncelleme Tarihi:

Fidanlık İle Yılda 1,5 Milyon Lira Tasarruf
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2015 10:23

KONYAALTI BELEDİYESİ KENDİ FİDANLIĞINDA KENDİ BİTKİLERİNİ ÜRETİYOR.

Konyaaltı Belediyesi kendi fidanlığında kendi bitkilerini üretiyor.
Mevcut parklar ile yeni yapılan park alanlarında ve sosyal alanlarda kullanılmak amacıyla oluşturulan fidanlık üretim ünitesiyle, Konyaaltı Belediyesi bitki ve fidan ihtiyacını kendisi karşılıyor. Çakırlar Bölgesi’nde 160 bin metrekare alan üzerinde oluşturulan fidanlık üretim ünitesinde ağaç, ağaççık, çalı ve mevsimlik bitkiler üretildiği, ünite içerisinde büyüklükleri 1250, 1000 ve 250 metrekare olmak üzere üç adet sera bulunduğu belirtildi.Ünitedeki seraların yanı sıra açık alan fidan parterleri, demir atölyesi ve marangozhane ile idari ve personel binalarının da yer aldığı kaydedildi. Ünite bünyesinde yetiştirilen fidan ve bitkiler sayesinde Konyaaltı Belediyesi’nin kendi ürettiği mevsimlik çiçek, ağaç ve ağaççık ihtiyacını kendi serasından karşıladığı ifade edilirken, bu sayede yılda 1,5 milyon lira tasarruf sağlandığı vurgulandı.
Fidanlıkta yıl içerisinde ortalama 300 bin adet mevsimlik çiçeğin üretiminin yapıldığı, üretilen çiçekler arasındazinnia elegans, gazania hybrida, petunya hybrida, brassica oleracea (süs lahanası), tagetes erecta (kadife çiçeği), viola tricolor (hercai menekşe) bulunduğu bildirdi. Ünitede ayrıca hibiscus rosa sinensis (japon gülü), ligustrum vulgare (kurtbağrı), ruellia brittoniana, irisine herbstii, duranta erecta, abelia grandiflora ve lantana camara (mine) da üretimi yapılan bitkiler arasında bulunuyor.
Daha temiz, daha yeşil ve daha çağdaş bir Konyaaltı için çalışmaların artarak devam edeceğini dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Kentimize daha fazla yeşil alan kazandırmak adına çalışmaktayız. Hayata geçirdiğimiz fidanlık üretim ünitesi ile ağaç, çalı ve mevsimlik grubu olmak üzere çok çeşitli bitki türünü yetiştirebiliyoruz. Tüm bunların bütününe bakıldığında ise Konyaaltı Belediyesi olarak yılda 1,5 milyon lira tasarruf ederken doğayı da koruyoruz” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!