FETÖ sanığı hukukçunun eski eşinden ayrıntılı ifade alınacak

Güncelleme Tarihi:

FETÖ sanığı hukukçunun eski eşinden ayrıntılı ifade alınacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2016 10:25

FETÖ sanığı hukukçunun eski eşinden ayrıntılı ifade alınacak

Haberin Devamı

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da FETÖ/PDY üyesi olduğu suçlamasıyla tutuklanıp meslekten ihraç edilen Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur'un yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, 8 ay tutuklu kaldıktan sonra adli kefaletle tahliye edilen Yrd. Doç. Dr. Kanbur'u FETÖ üyesi olmakla suçlayan eski eşinin ayrıntılı ifadesinin alınmasına karar verdi.
Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur hakkında, derslerde cemaat propagandası yaptığı ve halkı isyana teşvik ettiği iddiasıyla emniyete şikayette bulunuldu. Bunun üzerine Yrd. Doç. Dr. Kanbur'un evinde ve odasında arama yapıldı. Polis, Yrd. Doç. Dr. Kanbur'un boşandığı eşi Müge İ.'nin de bilgisine başvurdu. Müge İ.'nin, eski eşinin FETÖ üyeleriyle toplantılar yaptığını beyan etmesi üzerine Yrd. Doç. Dr. Kanbur, geçen 15 Nisan'da tutuklandı. Yrd. Doç. Dr. Kanbur, sonrasında ise YÖK tarafından meslekten ihraç edildi. Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada kendisinin Fetullahçı değil ülkücü olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Kanbur, avukatlarının talebi üzerine 50 bin lira kefalet ve yurtdışına çıkış yasağı konularak tahliye edildi.
DURUŞMAYI HUKUK ÖĞRENCİLERİ DE İZLEDİ
Yrd. Doç. Dr. Kanbur, tahliye olduktan sonra görülen davanın dördüncü duruşmasında avukatları Ali Çelik ve Münip Ermiş ile birlikte hazır bulundu. Çok sayıda Hukuk Fakültesi öğrencisinin de takip ettiği duruşmada, Yrd. Doç. Dr. Kanbur'un eski eşi Müfe İ.'nin tanık sıfatıyla Bakırköy 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde talimatla alınan ifadesinin mahkemeye gönderildiği görüldü. Yrd. Doç. Dr. Kanbur, usulüne uygun alınmadığını iddia ettiği eski eşinin beyanlarının dosya kapsamına alınmamasını istedi. Yrd. Doç. Dr. Kanbur, eski eşiyle husumetli olduğunu belirterek, terör örgütü üyesi olmadığını da tekrarladı.
'ESKİ EŞ İHBARCI'
Yrd. Doç. Dr. Kanbur'un avukatlarından Münip Ermiş de müvekkilinin eski eşini kastederek, tanığın beyanının yok hükmünde olduğunu iddia etti. Bu kişinin dosyada sadece bir ihbarcı olduğunu ileri süren Ermiş, "Bir ihbarcının tanık olarak dinlenmemesi gerekir. İhbar tek başına hiçbir zaman suça ilişkin delil olamaz. İhbarcının gerçekten olayla ilgili bilgi ve görgüsü var mı? Tarafsız olarak beyanda bulunacak mı? Arada husumet var mı? Bunların dikkate alınması gerekir. Müge İ.'nin dinlenilmesinden vazgeçilmesini istiyoruz" dedi.
AYRINTILI BİLGİSİ VAR MI, SORULACAK
Mahkeme, Müge İ.'nin olayla ilgili tanık sıfatıyla bilgi ve görgüsünü tespit amacıyla Bakırköy Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne yeniden talimat yazılmasına karar verdi. Yazılacak talimatta, tanığa sanığın eski eşi olması sebebiyle tanıklıktan ve yeminden çekilme hakkının hatırlatılması istendi. Ayrıca Müge İ.'den iddianamedeki olaylarla ilgili ayrıntılı bilgi ve görgüsünün sorulup bu hususların ayrıntılı olarak yazılması, varsa çelişkilerin de giderilmesinin istenilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!