Festival Çarşısı esnafı borçlarını yapılandırdı

Güncelleme Tarihi:

Festival Çarşısı esnafı borçlarını yapılandırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2016 12:42

Festival Çarşısı esnafı borçlarını yapılandırdı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - BÜYÜKŞEHİR mükellefleri, borç yapılandırmasına yoğun ilgi gösteriyor. Festival Çarşısı'ndaki 375 esnaf da Büyükşehir Belediyesi'ne olan geçmiş borçlarını yapılandırdı.

Büyükşehir Belediyesi 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun' kapsamında mükellef borçlarını yapılandırıyor. Yeniden yapılandırma uygulamasına vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Çeşitli nedenlerle zamanında ödenemeyen ve faizlerle birlikte büyüyen borçlarından kurtulmak isteyen binlerce borçlu, yapılandırmadan yararlanmak için Büyükşehir'e müracaat ediyor.

Festival Çarşısı esnafı da bu fırsatı kaçırmadı. Esnaf toplu olarak Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı'na başvurarak, yıllardır biriken borçlarını yapılandırdı. Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Selahattin Artun, borçların yapılandırılması ve ödeme koşulları hakkında bilgi verdi. Altın Portakal Turizm Çarşısı'nda 375 esnaf olduğunu söyleyen Artun, “Esnafımızın faiz de dahil 7.6 milyon liraya yakın borcu vardı. Bu borcu, peşin ödenmesi kaydıyla faizlerini silerek 4 milyon liraya yakın bir tahsilat ile kapatmayı düşünüyoruz. Büyükşehir Belediye Meclisi'nden alınan kararla Festival Çarşısı esnafının son 2.5 yıldır kira borçları da yok. Başkan Menderes Türel'in verdiği talimat ile de esnafımıza istediği vadede ve ödeme koşullarında kolaylık sağlıyoruz" diye konuştu.

MEMNUNİYET VERİCİ

Festival Çarşısı Halk Pazarı Dernek Başkanı Muzaffer Çaloğlu da yasa gereği kira işgaliye borçlarının yapılandırılmasını esnaf olarak büyük memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, “Belediyemizdeki yetkililer bizleri bilgilendirdi, aklımızdaki soruları cevaplandırdı ve geçmişe yönelik borçlarımız için birlikte yol haritası çizdik" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!