Farkımız biz olmamız

Güncelleme Tarihi:

Farkımız biz olmamız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2017 14:28

‘Hürriyet Futbol Konseyi’nde bu haftaki gündem takımın performansı, taratfar sayısı, altyapının son durumu ve Atiker Konyaspor maçı... Konsey yine Antalya’da spor camiasının gündemini belirliyor.

Haberin Devamı

 

KONSEYİN TOPLANTISINDA GÜNDEM

İşte sorular

1- Antalyaspor fikstürde 5’inci sıraya yerleşti. Neden istenilen taraftar artışı sağlanamıyor?

2- Süper Lig’de son haftalarda oynanan futbolu nasıl buluyorsunuz?

3- Altyapı koordinatörü David Badia, katkı sağlayabilir mi? A takım için bir etki olur mu?

4- Geçen sezon Atiker Konyaspor’a yenildik. Rövanş niteliğindeki bu maç için ne düşünüyorsunuz? Sonuç ne olur?

 

'Hürriyet Futbol Konseyi'ne açıklama yapan Antalyaspor Kulüp Başkanı Ali Şafak Öztürk, “Antalyaspor yönetimi olarak eşlerimizle Konya’daki maça birlikte gideceğiz. Zaferle dönmek istiyoruz. Farkımız taraftarıyla, yönetimiyle biz olmamız” diyerek Süper Lig’de gözünü zirveye dikti.

Haberin Devamı

Sancar Biçikçi

 Formaya olan aşk

şehir aşkı bitti gibi!..

Son yıllarda ülkemizde futbola olan ilgi azaldı. Futbol ve yabancı kalitesi ile ekonomik gelirlere rağmen aynı paralelde seyircinin tirübünde olmaması çok ilginç. Bence bunun en önemli nedeni 2000’li yıllar öncesi, takımlarda kendinden bir parça gören taraftar şimdilerde futbolcuları sadece para için gelip görevini yaparak, giden bir eşya gibi görmeye başlaması diye düşünüyorum. Forma aşkı şehir aşkı gibi amatörce duygular kalmadı. Sanıyorum Antalyaspor seyircisi de bu duyguyu görmediği için tribünleri boş bırakıyor. Sahada o heyecanı yaşama yerine televizyon karşısında sadece izlemekle yetiniyor. Tam tersi milli maçlarda tribünler tıklım tıklım doluyor. Bunlara daha bir çok neden ilave edebiliriz. Bilet fiyatları, maç saatleri ve hava şartları gibi bir çok etken de var tabi ki...

Lig çok çekişmeli

geçecek gibi

Antalyaspor aralıksız 12 haftalık bir çıkış yakaladı. Bu çok kolay olmayacak bir başarı. Bir futbolcunun en üst form durumunu maksimum 21 gün koruyabildiğini düşünürsek bu kadar uzun bir zamanda alınan iyi sonuçların ne kadar önemli olduğunu görürüz. Bu da teknik heyetin başarısını gösteriyor. Bu kadar uzun süre takımın form durumunu düşürmeden sürdürmesi disiplin ve antreman programından kaynaklanıyor. Son 2-3 haftada Antalyaspor sahada istediğimiz gibi olmasa da aldığı sonuçlar buna yansımadı. Bu iyi bir ekip olunduğunun işaretidir. Her maç iyi olmanız mümkün değil. Fakat takımın son saniyelere kadar oyunun içinde kalması ve kazanma isteği bize puanları getiren en büyük etken. Önümüzdeki haftalar daha zor olacağı kanısındayım ve bu durum mevsim geçişi ile rakiplerin mücadele gücünü artıracaktır. Alt tarafın ne olacağı belli değil, son haftalarda bir toparlanma sürecindeler, üst grupta ise kopma hali yok. Bu da önümüzdeki haftaların çok çekişmeli geçeceğinin göstergesi.

Haberin Devamı

Altyapı antrenörü
seçimi önemli

Maalesef Antalyaspor’da yıllardan beri çözümlenemeyen bir durumdur altyapı. Ya antrenman sahalarının yetersizliği ya her yıl altyapıdaki antrenör değişiklikleri ve bunun getirdiği istikrarsızlık. Son 10 yıla bir göz attığımızda altyapıdan yetişen futbolcu sayısı hiç de az değil. Bunda sadece Antalyaspor’da oynayanlar değil; diğer kulüplere verilenleri de sayabiliriz. Burak Yılmaz gibi yıldızın tamamen minik takımdan itibaren altyapının bir mahsülü olduğunu hatırlatmak isterim. Ben altyapıya yabancı ülkeden gelen bir kişinin katkı vereceğine inanmıyorum. Dil sorunu, kültür farklılığı, altyapıdaki antrenörlerinin, koordinatörün hakedişleri arasındaki farklılık ve altyapı programlamaları gibi nedenleri bunları ortaya koyar. Ülkemiz şartlarında neyin ne zaman değişeceği belli olmaz. Bunlara birçok neden ilave edebiliriz. Kamuoyuna gelen kişi tanıtılsaydı belki yapacağı projeleri öğrenebilirdik. Yönetimin bu konuda iyi niyetli olduğuna ve birşeyler yapma isteğine saygı duyuyorum. Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Antalyaspor alt yapısında ki başarılarını ve katkılarını gördüğümüz Teyfik Eroğlu ve Sedat Karabük gibi donanımlı kişileri düşünebilirdik.

Haberin Devamı

Konya'dan puan

veya puanlarla döneriz

Atiker Konyaspor maçı hiç de kolay olmayacağını tahmin ediyorum. Bizim gibi oyun disiplini olan ve dirençli bir ekip. Son hafta Beşiktaş maçında adeta sürklase oldular. Bu maç tabiki ölçü olmaz. Eğer psikolojik durumdan uzaklaşamazlarsa bizden de bir artçı yaşayabilirler. Bu karşılaşmaya yakın olması nedeniyle Antalyaspor taraftarının ilgisi olacaktır. Taraftarımızın da yanımızda olacağını düşünerek buradan da puan veya puanlarla döneceğimizi umuyorum.

 

Ümit Turmuş

 Avrupa kupaları 

sayıyı artırabilir

Antalyaspor’u 2 deplasman maçında da taraftar yalnız bırakmadı. Ciddi bir destek artışı var. Alanyaspor maçıyla da ilk yarıya göre artışın devam ettiğini söyleyebiliriz. İlk 6 maçta 3 puan alan takım Rıza hoca döneminde 13 maçta 28 puan toplayarak puanını 31’e ve lig sıralamasında 5’inciliğe yükseldi. Bir başka deyişle Jose Morais döneminde maç başına 0.5 puan alırken, Rıza hoca döneminde 2.15 puana ulaştı. Rıza hoca geldiğinde lig yeni başlamış olarak hesaplarsak Beşiktaş 30 - Antalyaspor 28 - Fenerbahçe 27 - Başakşehir 26 - Galatasaray 25 puan durumuyla ligde 2’nci olurduk. Antalyaspor, 5’inciliğinde rakiplerininde 4 puan önüne geçerken önemli bir avantaj yakalamış oldu. Lig 5’incisi olarak ligi bitirebilirsek kupada finale kalan takımların durumuna göre Avrupa kupalarına gitmemizin de önü açılabilir. Bunu gören taraftarımızın takıma bundan sonra desteği daha fazla artacaktır. Eşleriyle ve çocuklarıyla daha fazla sayıda taraftar takımlarına gelip destek olması gerekiyor.

Haberin Devamı

Artık takımda

öz güven var

Antalyaspor’da yapılan yeni transferler hem tam hazır olmadıklarından hem de Rıza hocanın kazanan takımı bozmaması nedeniyle yedekler. Bu durum tatlı bir rekabet oluştururken forma bulan oyuncuların performanslarını da düşürmemesine neden oluyor. Takımın sürekli kazanarak öz güveninin artışı ve performansı düşen oyuncunun formayı uzun süre kaptıracağı korkusu oynanan futbolu ve saha sonuçlarını olumlu etkiliyor. Ayrıca skor olarak geriye düşsek bile Osmanlıspor ve Alanyaspor maçında olduğu gibi, maçı çevirebilecek öz güvene ve güce sahip olmaya başladık. Bu da kayda geçirilmesi gereken önemli bir nokta.

 

Altpayıda bu  
konu muamma

Haberin Devamı

Bu konu bir muamma çünkü gelen İspanyol koordinatörün sadece Barcelona Kulübü’nün Türkiye Futbol Okulları sorumlusu olduğu duyduk. Kulüpten bu konuda yeterince tanıtım yapılmadı. Bu konuda gelen kişi bir basın toplantısıyla veya brifing ile projeleri anlatılırsa yararlı olacağı düşüncesindeyim. Yeterince bilgi sahibi olmadığımız bir kişi hakkında daha fazla bir şey söylememiz mümkün değil. Peşinen ön yargıyla iyi oldu veya kötü yapıldı; diyemeyiz.


Konya maçı 1-1 

beraberlikle biter

Yıllardır Konyaspor ile maçlarımız yüksek tansiyonda oynanıyor. Konyaspor 5-1’lik Beşiktaş yenilgisinden sonra Antalya maçını kazanarak toparlanmak isteyecektir. Lig 5’inciliğini de yakından etkileyecek bir karşılaşma olacak. Konyaspor bir yıldızlar topluluğu değil; ama genelde haddini bilerek, disiplinli ve sabırlı oyunla sonuç alıyorlar. 4-4-2 sistemiyle oynayan Konyaspor’a karşı sahada iyi mücadele eder ve orta sahada 1 fazla oyuncuyu iyi kullanabilirsek maçın kontrolünü elimizde tutar ve de kazanmaya yakın olan taraf oluruz. Bizim açımızdan ilk yarıda kendi sahamızda kaybettiğimiz 3-1’lik maçın rövanşı olacak. Geçmiş gerginlikler ve Konyaspor’un son maçını farklı kaybetmiş olması nedeniyle kolay bir maç bizi beklemiyor. Benim skor tahminim 1-1 beraberlik.

 

Recep Güler

Çekirdek yemek 

için Arena'ya gelmeyin

Antalyaspor’u iç sahada ve deplasmanlarda en iyi şekilde destekledikleri için taraftar gruplarımızı yürekten kutluyorum. 2 milyon nufüslu Anyalya’nın malesef 8 bin civarında kemikleşmiş iyi-kötü günde takımın yanında olan taraftarı var. Eğer şu anki 5’inci sıradaki yerimiz Anadolu kulüplerinin birinde olsa tribünler tıklım tıklım olurdu. Geçen yıl Arena Stadyumu’nun açılışı ve Samuel Eto’o’nun gelişiyle ortalama 20 bin kişiye maçlarımızı oynadık. Ne oldu da tribünler dolmuyor? Tribünlerin 40 yıllık amigosu ve abisi olarak şehrimize seslenmek istiyorum. 33 bin kişilik stadyumumuz var; dünya yıldızı Eto’o var; hem de Süper Lig’de 5’inci sıradayız. Başka isteğiniz ne olabilir ki? Ne duruyorsunuz hepinizi Antalyaspor’u desteklemek için Arena’ya davet ediyorum. Şunu da demeden geçemiyeceğim; takımımızı desteklemek için gelin çekirdek yemek için değil.

 

Takım iyi futbol
oynamaya başladı

Antalyaspor’un son 11 maçlarının sonuçlarına bakınca 11 maçta 9 galibiyet 1 mağlubiyet 1 de beraberliğimiz var demekki. Takımımız Rıza hoca ile çok iyi işler yapmış ve onu takdir etmek lazım. Ha bazen takımımız tutukluk yapıyor oyundan düşüyor ama Rıza hoca oynanan oyunu çok iyi okuduğu için müdahale ederek, futbolcu değişiklikleri ile de takımı başarıya sürüklüyor. Osmanlı ve Aytemiz Alanyaspor maçlarında ilk yarılarda iyi futbol sergileyemedik ama ikinci yarılarda Rıza hoca, Samuel Eto’o ve takımımızın maçı kazanma hırsı Antalyaspor’umuza başarı ve galibiyet getirdi. Bazen kötü futbol oynasan bile kazanabiliyorsan bu da başarıdır. Bence takım iyi futbol oynuyor. Önümüzde ikinci yarı çok maçlar var yolun açık ve başarılar seninle olsun Antalyasporum.


Altyapıdaki ispanyol

Altyapı sorunu Türk futbolunun kanayan yarası şöyle bakıyorumda Süper Lig’de altyapıdan yok denecek kadar az futbolcu A takıma çıkmış. Bu da Türk futbolunun geleceği için tehlikedir. Altyapıda en güzel örneği bence Altınorduspor yapıyor. Çok yakında futbol fabrikası haline gelecekler. Başakşehispor’da oynayan Cengiz, Altınorduspor’dan gitmiştir. Gelelim Antalyaspor’a altyapısına transfer olan bir ispanyol hoca var. Kulüp Başkanı Ali Şafak Öztürk, Antalyaspor’un geleceğini teminatını ele almak için kolları sıvayarak İspanya’da çok genç futbolcu yetiştirmiş kendini ispatlamış bir hocayı getirmekle altyapıya çok önem verdiğini göstermiş oldu. Ancak Süper Lig takımlarının 14 yabancıyla oynaması genç futbolcuların A takıma çıkmasına engel olacağını düşünüyorum. İnşallah maya tutar da İspanyol hocanın Rıza hoca ile diyologları ve çalışmaları ile altyapıdan A takıma futbolcular yetiştir. Hoca da Antalyaspor’da geçirdiği günleri böylece hak eder. Kolay gelsin diyelim.


Konya'da 3-2 kazanırız

Atiker Konyaspor ile ilk devre kendi sahamızda oynadığımız maçta 1-3 yenilmiştik ama o zamanki Antalyaspor ile şimdiki Antalyaspor arasında dağlar kadar fark var. Artık iç sahada ve deplasmanda maç kazanan öz güvenini kazanmış bir takım var. Bu maçın özelliği iki takım taraftarları arasında güç gösterisi olacak. Antalyaspor’u desteklemek için taraftara ayrılan 2 bin 100 koltuğu doldurmak ve takımımıza destek için şimdiden çalışmalar başladı. Maça gelince iki takımın açık futbol oynayacağını düşünüyorum. Konyaspor’un Beşiktaş yenilgisiyle morali bozuk; biz ise formdayız ve rahat top oynayacağız. Maçın son dakikasına destek vererek takımımızın galip geleceğine inanıyorum. Bol gollü maç olacak gibi. İki haftadır skor tahminlerimde hep tuturdum; bu maçın tahmini bence 3-2 Antalyaspor kazanır.

 

Alper Beyaz


Hadi artık
tam zamanı

Antalyaspor’da yeni yönetimin takıma küçük ama bir o kadar etkili dokunuşları başarıyı övgüye değer noktaya getiriyor. Antalya’da futbolun konuşulduğu dönemler başladı. Samuel Eto’o ile başlayan heyecan bugün ligde üst sıralara sıçramalarla gündeme geldi. Bunun yanında kulübe kazandırılan Atilla Vehbi Konuk Tesisleri ile Antalyaspor’un gümbür gümbür zirveye oynayacak takımlar arasında gösterilmesini sağladı. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Süper Lig’de 5’inci sırada olmak önemli olsa da 3 puanlı sistemde hemen her şey olabiliyor. Antalyaspor’un sorunu 1 yıl için zirveye çıkmak olmamalı; başarının devamlılığı olmalı diye düşünüyorum. Taraftara gelince ise elbette zor günleri geçiren ve atmaya çabalayan bir takımımız var. Antalyaspor yönetiminde Emin Altıner’in uygulamaya koymak istediği bazı projeleri vardı. şimdi onları uygulama zamanı geldi. Neyi bekliyorsunuz ki? Hani Arena’ya olan ilgiyi artırmak için stadyum çevresi etkinliklerle hareketlendirilecekti? Antalyaspor yönetimi hadi artık tam zamanı.

 

Taraftar gözünü 

zirveye dikti

Alınan galibiyetler ve 3 puan hepimize büyük keyif veriyor. Oyunu ve takımın analizinde sanki biraz zorlanıyoruz gibi!.. Maçlara şöyle bakarsanız ilk devreleri genel olarak tutuk ve bazen de maçı tehlikeli noktalara getirecek bir kurgu ile sahada yer alıyoruz. İlk devrelerde kayıp yaşayor ikinci devre toparlanıyoruz. Bu kurguda eğer yıldız bir oyuncumuz olmazsa sanırım fikstürde bu sırada olamazdık. Rıza hoca ve teknik heyetin rakip takımları iyi analiz ettiklerini düşünüyorum. Ancak futbolcular maçın ilk devresi her nedense rakip üzerinde etkili olamıyor. Rıza Çalımbay, rakibi üzerine çekerek, risk alan tarzı sahada tuttu mu? Şimdi ilk 5 sırada makas daralıyor. Yönetim, lig başında ilk 10 hedefi arıyordu, ancak taraftar gözünü zirveye dikti hatırlatmak isterim.

 

U21 gençleri 

nerede oynuyor

Antalyaspor’un borç yükünden kurtulması için futbolcu fabrikası gibi çalışması gerekmektedir. Hatta genç takımdaki birçok oyuncu için A takımda şans verilmeli artık. Mesela geçen sezon U21 takımı ülke genelinde büyük bir başarıyla imza attı. Ama her nedense bu takımdan bir oyuncuyu ortaya çıkaramadık; Antalyaspor’da. Biz ‘çilek’ olarak yurtdışında hala bir oyuncu ararsak bu konuda sınıfta kalırız. Altyapıya istediğiniz ismi getirin, İspanyol, İngiliz, Fransız hiç farketmez. Onlar bizim kültürümüzden uzak. Artık elimizdekilerin kıymatını bilelim. Koordinatör David Badia’nın, A takıma nasıl etki yarattığı kısmı ise önceki gün 19 yaşında transfer edilen iki genç oyuncu ile cevap bulur sanırım.

Konya'da 2-1 kazanırız

Konyaspor ile Antalyaspor arasındaki maçlarda gerilim düzeyi oldukça yüksek oluyor. Bu konuda taraftarın oldukça sakın olmaya davet ediyorum. Rıza hoca ve takıma güvenin yeter. Orada taşkınlık çıkarmak için bizi zorlayabilirler; lütfen dikkat edelim. Takımımıza yaraşır fair-play ruhuyla kentimize dönelim. Konyaspor’u taraftarının önünde yüksek stres hata yapmaya zorlayacak. Temkinli bir oyun deplasmanda rövanşı alacağımıza inanıyorum. Karşılaşmayı 2-1 kazanırız.

 

Yönetimden Konya açılımı

Antalyaspor Kulüp Başkanı Ali Şafak Öztürk, Hürriyet Futbol Konseyi’ aracılığıyla Atiker Konyaspor maçı öncesi fark yaratacak açıklamada bulundu. Başkan Öztürk, “Antalyaspor yönetimi olarak eşlerimizle Konya’daki maça birlikte gideceğiz. Zaferle dönmek istiyoruz. Farkımız taraftarıyla, yönetimiyle biz olmamız” diyerek Süper Lig’de gözünü zirveye dikti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!