Ersin Serbes: Mobilyada KDV indirimi kalıcı hale gelirse iyi olacak

Güncelleme Tarihi:

Ersin Serbes: Mobilyada KDV indirimi kalıcı hale gelirse iyi olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2017 15:33

Ersin Serbes: Mobilyada KDV indirimi kalıcı hale gelirse iyi olacak

Haberin Devamı

Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya) - DOĞTAŞ Kelebek CEO'su Ersin Serbes, 15 Temmuz darbe girişimiyle sektörde satışların sıfırlandığını, hükümetin açıkladığı KDV indirimiyle birlikte yüzde 30 civarında iyileşme olduğunu belirterek, "KDV indirimi yüzde 8 olarak kalıcı hale gelirse sektör için çok iyi olacak, aynı zamanda da kayıt dışı ekonomi kayıt altına alınacak. Biz bunu sonuna kadar destekliyoruz, inşallah sesimizi duyarlar" dedi.
Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde işletmeciliğini Mehmet Özdemir'in yaptığı Doğtaş Mobilya mağazası açıldı. Açılışa Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Doğtaş Kelebek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Doğtaş Kelebek CEO'su Ersin Serbes ve davetliler katıldı.
'MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN USTASIYIZ'
Doğtaş Kelebek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Türkiye'nin en büyük 500 şirketi arasında yer aldıklarını ve marka olarak hem yurt içinde hem de yurt dışında mağazalaşma ataklarını sürdürdüklerini ve hızla büyüdüklerini söyledi. Doğan, "Mobilya üretip, satan bir üretici olmanın ötesinde, müşterilerimizin yaşam alanlarına keyif katmayı amaçlayan, onlara uygun çözümler sunan, hayatı kolaylaştıran, takip edilen, fikir danışılan bir marka konumundayız. Yani Doğtaş olarak Türk mobilya sektörünün ustasıyız diyebilirim. Türkiye'nin en değerli markaları 100 sıralamasında mobilya sektöründen giren tek markayız. Geçen ay Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından 'Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma' ödülüne layık görüldük. Ödüller başarılarımızı taçlandırıyor" dedi.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ilçede böyle işletmeler açılmasının kentleşme açısından önemli olduğunu belirtti. Duanın ardından mağaza hizmete açıldı.
KDV İNDİRİMİ KALICI OLMALI
Doğtaş Kelebek CEO'su Ersin Serbes, açılışın ardından gazetecilere açıklama yaptı. Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde üretime başlayan Doğtaş'ın bugün yurt içi ve yurt dışında 200'den fazla satış noktasına sahip olduğunu aktardı. Mobilya sektörünün 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminden çok kötü etkilendiğini ve satışların bıçak gibi kesildiğini belirten Serbes, sektörde yaşanan küçülmenin etkisini azaltmak için hükümet tarafından şubat ayında alınan kararla mobilyada KDV indirimi yapıldığını hatırlattı. Bu indirimin önce 3 aylık olduğunu ardından eylül ayının sonuna kadar uzatıldığını kaydeden Serbes, "Mobilya sektörünün moralinin düzelmesi için böyle bir şeye ihtiyacı vardı. Çok da iyi oldu. Sektörün işleri yüzde 30 civarında arttı. KDV indirimi yüzde 8 olarak kalıcı hale gelirse sektör için çok iyi olacak, aynı zamanda da kayıt dışı ekonomi kayıt altına alınacak. Biz bunu sonuna kadar destekliyoruz, inşallah sesimizi duyarlar. KDV indiriminde kalıcı bir karar alınır ve böyle devam eder. Böyle olursa hem Türkiye'de hem de dünyada daha kolay rekabet edebilir hale geliriz" diye konuştu.
'KALİTESİ ARTIK KABUL EDİLİYOR'
Türk mobilyasının bugün dünyada tercih edilen noktada olduğunu vurgulayan Ersin Serbes, şöyle dedi:
"Başta Ortadoğu olmak üzere Körfez ülkeleri, Kuzey Afrika ve Avrupa da içinde olmak üzere Türk mobilyasının ustalığı, kalitesi artık kabul ediliyor. Bundan dolayı Türk mobilya endüstrisi yurt dışından aldığının üç katını yurt dışına satan, katma değer yaratan Türkiye'deki ender sektörlerden bir tanesi. Bu açıdan desteklenirse çok daha güzel şeyler olur ve daha fazla katma değer sağlanır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!