Dünyanın gözü Antalya’da olacak

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın gözü Antalya’da olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2019 10:15

Kongre turizmine yönelik yapılan yatırımlarla ön plana çıkan Antalya, 2020 Mart ayında düzenlenecek olan ‘Diplomasi Forumu’nda dünya liderlerini ağırlayacak.

Haberin Devamı

 

DİPLOMASİ HAREKETİ
SİYASET dünyasının liderlerini, akademisyenleri 2020 mart ayında yapılacak olan Diplomasi Forumu’nda ağırlamaya hazırlanan Antalya’da, özellikle turizm sektöründe şimdiden hareket başladı. Antalya’nın altyapısı, bilgi birikimi ve deneyimiyle uluslararası zirvelere ev sahipliği yapmak konusunda kendini kanıtladığını vurgulayan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, “G20 Zirvesi’ne, uluslararası turnuvalara ve toplantılara ev sahipliği yapan Antalya’nın, Diplomasi Forumu’nun yapılacağı yer olarak seçilmesi sektör açısından önemli bir gelişme” dedi.
GELİR ARTIŞI DESTEKLENECEK
Yağcı, şöyle devam etti: “Antalya’nın dünyada tanınırlığının artması ve dünya şehirleri arasında konumlandırılması noktasında bu zirve son derece önemli. Antalya’nın ekonomisinin, turizminin, ticaretinin gelişiminde de önemli bir adım olacak. Bu kentte daha önce gerçekleştirilen büyük organizasyonlar nasıl başarıyla tamamlandıysa, Diplomasi Forumu da aynı profesyonellikte gerçekleştirilecektir. Antalya’nın organizasyonun ev sahibi şehir olarak öne çıkması, kentin marka değerinin artırılmasında ve turizmde hedeflenen gelir artışının sağlanmasında etkili olacak.”
G20’DEN SONRA KENT UYKUYA DALDI
Antalya’nın dünyayla rekabet ederken rehavete kapılmaması gerektiğini vurgulayan Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege, “G-20 Zirvesi’ni yaptıktan sonra bu kent uykuya daldı. Kongre turizmi için 220 bin koltuğumuz var. Lokasyon ve ulaşım becerisi anlamında Antalya görmezden gelinemeyecek önemli bir destinasyon. G-20 için yapılan altyapı yatırımları bu zirvede de etkili olacak. NEST Kongre ve Fuar Merkezi bu zirve için biçilmiş kaftan. ATAV olarak zirveye hazırlık sürecinde her türlü desteğe hazırız” diye konuştu.
KAPASİTE VURGUSU
Antalya Kongre Bürosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tomris Özben, bu prestijli organizasyonun Antalya’da yapılacak olmasının son derece sevindirici olduğunu belirterek şöyle dedi: “Geniş fuar alanlarımız, çok sayıda kongre merkezimiz ve konaklama tesislerimiz var. Antalya her bakımdan uluslararası düzeyde büyük bir organizasyona ev sahipliği yapabilecek kapasitede.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!