Döşemealtı pehlivanları Kırkpınar'a hazır

Güncelleme Tarihi:

Döşemealtı pehlivanları Kırkpınara hazır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 11:36

Döşemealtı pehlivanları Kırkpınar'a hazır

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KIRKGÖZ Döşemealtı Gençlik ve Spor Kulübü'nün güreş takımı, tarihi Kırkpınar güreşleri için hazırlıklarını tamamladı. Tarihi Kırkpınar güreşlerinin son başpehlivanı ve Döşemealtı Belediyesi güreşçisi Orhan Okulu, altın kemerin en büyük adayı olduğunu söyledi.

Edirne'de bu yıl 655'incisi düzenlenecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan güreşlerine hazırlanan Döşemealtı Belediyesi Kırkgöz Döşemealtı Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları, Korkuteli'ndeki kamp programını tamamladı. 2015 yılında yapılan 654'ncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan güreşlerinde finalde Osman Aynur'u altın puanla geçerek altın kemerin sahibi olan Orhan Okulu ile birlikte Döşemealtı Belediyesi sporcuları Serkan Sertürk ve Ali Altun Kırkpınar'da başpehlivanlık için mücadele edecek. Ayrıca Kırkgöz Döşemealtı Gençlik ve Spor Kulübü'nün başaltı kategorisinde mücadele veren güreşçileri Okan Acar ve Mustafa Okulu ile diğer boylarda 30 genç sporcu Döşemealtı adına güreşecek.

Kırkgöz Döşemealtı Gençlik ve Spor Kulübü antrenörü Kemal Yıldız, Kırkpınar öncesi yaz kampını tamamladıklarına dikkati çekerek iddialı konuştu. Yıldız, "Kırkpınar'da başarı bekliyoruz. Baş ve başaltı kategorilerinde güreşçilerimiz favori. Şu an antrenmanları azaltarak Kırkpınar hazırlıklarını tamamladık. 2015 yılı başpehlivanı Orhan Okulu bu yıl yaptığı müsabakalarda 2 birincilik, 13 ikinci ve üçüncülük alarak kürsüye çıktı. Kırkpınar'da Altın kemerin en büyük adaylardan birisi hiç şüphesiz son başpehlivan Orhan Okulu'dur" diye konuştu.

"GÜREŞÇİLERİME İNANIYORUM"

Döşemealtı adına güreşecek güreşçileri Edirne'ye uğurlayan Belediye Başkanı Turgay Genç, başpehlivanlık dahil tüm boylarda başarılı sonuçlar beklediğini söyledi. Başkan Genç, "Kırkpınar'ın son başpehlivanı Orhan Okulu, Döşemealtı adına güreşiyor. Okulu ile diğer tüm güreşçilerimiz sezon boyunca yoğun bir kamp dönemi geçirdi, şimdi sırada bu çalışmaların karşılığını almaya geldi. Fizik kondisyon açısından son derece iyi durumda olan sporcularıma ve organizasyona katılacak tüm pehlivanlara başarılar dilerim" dedi.

Öte yandan, gelen talep doğrultusunda güreşleri izlemek isteyen belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları için Döşemealtı Belediyesi tarafından araç kaldırılacak.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!