DÖRT DÖRTLÜK OLMALIYIZ

Güncelleme Tarihi:

DÖRT DÖRTLÜK OLMALIYIZ
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2020 08:50

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya’nın Kepez ilçesinde esnafı gezerek koronavirüs tedbirlerini denetledi. Yazıcı, “Nüfusa oranla vaka sayılarında Türkiye’de 54’üncü sıradayız. Bu rakamla gayet iyi durumdayız” dedi.

Haberin Devamı

ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği genelge çerçevesinde kurum amirlerinin katılımıyla Kepez ilçesinde Mehmet Akif Caddesi üzerinde sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarıyla ilgili denetim gerçekleştirdi. Denetime, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, Sağlık İl Müdürü Ünal Hülür, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Kepez Belediye Başkanı Ak Partili Hakan Tütüncü de eşlik etti.

HER ŞEY DÖRT DÖRTLÜK OLMALI
Bölgedeki dükkânları tek tek ziyaret eden Yazıcı vatandaşlarla sohbet etti. Esnafa koronavirüsle etkin mücadele için temizlik ve mesafe kurallarına uyulmasının önemini hatırlatan Vali Yazıcı, her işletmede dezenfeksiyon üniteleri ve kolonya bulundurulmasını ve sık aralıklarla kullanılmasını istedi. Koronavirüs tedbirleri ile ilgili uyarılarda bulunan Vali Ersin Yazıcı, şöyle konuştu: “Antalya gibi bir turizm şehrinde bütün kuralların harfiyen uygulanması, her şeyin dört dörtlük olması lazım. Duyarlılık oluşturmak adına bir kez daha sahadayız.”

Haberin Devamı

ŞÜKÜRLER OLSUN ESNAF DUYARLI
“Şükürler olsun ki esnaflarımız duyarlı ve hassas. Bu caddede de gereken hassasiyeti görmekten mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Her dükkanın camında “Maskesiz girmek yasaktır” yazılı uyarıların asılı olduğunu görüyoruz. Aldığımız kararları esnaf kapı girişlerine koyarak öne çıkarıyor. Güzel bir duyarlılık oluşmuş. Halkımıza da maske ve mesafe kurallarına uymalarının önemini tekrar hatırlatmak istiyorum.”

VAKA SAYILARINDA ARTIŞ VAR
Son bir ayda Türkiye’de vaka sayılarındaki artışa dikkati çeken Vali Yazıcı, “İlimizde de artış yaşandı. Şu anda yönetemeyecek bir durumda değiliz. Sadece daha dikkatli olmamız gerekiyor. Bugün burada gördüğümüz tablo sevindirici. Denetimlerde bu hassasiyeti gördüğüm için açıkçası mutluyum. Bu zor günleri hep birlikte aşacağız. Ben değerli basın mensuplarından da bu hassasiyetin toplumda oluşturulması konusunda destek istiyorum” diye konuştu.

‘BU ŞEHİR GÜVENİLİR’
Turizm kenti Antalya’da vaka sayılarının artmaması gerektiğine değinen Vali Yazıcı, “Yurtdışından gelecek misafirlerimiz, bu şehir güvenlidir, bu şehre turizm ve dinlenmek amaçlı gelebilirsiniz. Dünya standartlarında turizm ve sağlık hizmeti sunulan bir dünya şehridir Antalya. Bunu gösterebilmek için de sahadayız. İş yeri sahipleri kurallara uyuyor. Bundan mutluyum. Bütün dünyaya Antalya’ya rahatlıkla gelebileceklerini ifade etmek isterim” dedi.

Haberin Devamı

DÜĞÜNLERDE ASLA TAVİZ YOK
Sokağa çıkma yasağının şu an için söz konusu olmadığını belirten Vali Yazıcı, “Düğünler, sünnet törenleri, asker uğurlamaları, taziyeler gibi bir amaçla toplanılan organizasyonlarda sıkıntılar yaşanıyor. Bizim ilimizde de ne yazık ki zaman zaman bu tür sorunlar oldu. Taziyeler ve asker uğurlamaları yasaklanmıştı. Düğünlere de ciddi sınırlamalar getirmiştik. Son bir aydır yapılan bütün düğünlerde polis ya da jandarma görevlendiriyoruz. Ama her şeye rağmen bu tür organizasyonların vaka sayılarını artırdığına şahit olduk. Bu nedenle düğünlere ciddi bir kısıtlama geldi. Antalya’da uygulanmak üzere kararı yayınladık. Titiz bir şekilde tüm kentte sahada uygulayacağız. Tüm kaymakam arkadaşlarım ve güvenlik güçleri karara hassasiyet gösterecek. Düğün organizasyonları toplam 1 saat içinde bitmiş olacak ve asla bir şey ikram edilmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

ENTÜBE HASTADA 35’İ GEÇMEDİK
Koronavirüs testleri ile ilgili saha uygulamalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini duyuran Vali Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’nin 81 ili arasında nüfus oranlarına göre vaka sayısında Antalya olarak 54’üncü sıradayız. Bu rakamla gayet iyi durumdayız. Yoğun bakıma alınan entübe hasta sayısında şu ana kadar 35’i hiç geçmedik. Hastanede yatan hasta sayısında yönetemeyeceğimiz bir sorun yok. Vefat sayılarında da birçok ile göre iyi durumdayız.”

 

BAKMADAN GEÇME!